Naar inhoud
Locaties

Het Reut

In Berghem staat ons moderne en comfortabele wooncomplex ’t Reut. Als je er binnenkomt, merk je direct dat de bewoners het gezellig hebben met elkaar en wel van een grapje houden.

’t Reut heeft vier woongroepen en acht appartementen voor begeleid zelfstandig wonen. In de woongroepen wonen 18 volwassenen met een lichte tot ernstige verstandelijke of meervoudige beperking. De appartementen zijn voor 8 volwassenen met een lichte verstandelijke beperking. De bewoners hebben genoeg aan jouw hulp op afstand. In de gezamenlijke ruimte eten ze samen, drinken ze koffie, spelen ze een spelletje of kijken ze tv.

Alle 26 bewoners (20-65 jaar) gaan naar de dagbesteding of naar het werk. In het weekend loop je met ze naar de kinderboerderij of maak je met een bewoner een ritje op de duo-fiets. Bewoners doen ook mee aan kunst- en cultuuractiviteiten of bouwen bijvoorbeeld mee aan de wagens voor de jaarlijkse verlichte optocht. Anderen helpen weer bij de voetbalclub, sporten zelf of zijn lid van een muziekclubje. Ook ga je mee als ze een avondje uit gaan naar het dorpshuis. Daar doen ze een spelletje, maken ze een praatje en luisteren ze muziek. Jij stimuleert de bewoners mee te doen. Zo help je ze een zo gewoon mogelijk leven te leiden.

Openstaande vacature: Begeleider(s) gehandicaptenzorg

Als begeleider bij ‘t Reut werk je afwisselend op twee groepswoningen met cliënten met uiteenlopende zorgvragen. Naast verzorgende taken, help je bewoners om een zo gewoon mogelijk leven te leiden. Sommige cliënten ondersteun je bij hun algemene dagelijkse levensverrichtingen; anderen hebben meer structuur en begeleiding nodig. Bijvoorbeeld omdat ze ouder worden. Je krijgt te maken met autisme, dementie en aangeboren syndromen met mogelijke lichamelijke en visuele beperking. Enkele bewoners zitten in een rolstoel. Wat ze gemeen hebben, is dat ze op je rekenen als ze hulp nodig hebben, als het ze allemaal even niet meezit of gewoon voor een luisterend oor.

Binnen ‘t Reut zijn drie teams. Jij hebt tien directe collega’s. Zij zijn tussen de 20 en 60 jaar en hebben een verpleegkundige/verzorgende en agogische achtergrond. Het is een team dat met elkaar meedenkt, dat graag vooruit wil en op elkaar kan bouwen. Jij ondersteunt ook de dienstverleningscoördinator. Zo help je bijvoorbeeld bij het opstellen en uitvoeren van het ondersteuningsplan. Zie jij het werken met een diverse groep cliënten en het helpen bouwen aan een nieuw team als een mooie uitdaging? Dan zoeken wij jou!

Solliciteer hieronder direct op onze vacature. Of oriënteer je verder op onze locaties met openstaande vacatures.

Openstaande vacatures

Begeleider Gehandicaptenzorg
‘Help jij mensen met een verstandelijke beperking steeds een nieuw stapje te zetten?’
Vast contract
MBO (niveau 3, 4) of HBO
FWG 40
Bel me terug Meer informatie

Foto's van Het Reut

Meer informatie over Het Reut

Voor wie

In de vier woongroepen wonen 18 volwassen mannen en vrouwen met een lichte tot ernstige verstandelijke of meervoudige beperking. Soms is moeilijk verstaanbaar gedrag onderdeel van de beperking van de bewoners, bijvoorbeeld door autisme of dementie. De 8 appartementen zijn bedoeld voor volwassen mannen en vrouwen met een lichte verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. 

Voorzieningen
 • Combinatie van woongroepen en begeleid zelfstandig wonen
 • Rolstoelvriendelijk
 • Lift naar appartementen op de bovenverdieping
 • Hooglaagbad, tillift, steady
 • Waterbed met snoezellampjes
 • Snoezelruimte
 • Duo-fiets
 • Binnentuin met schaduwrijk zitje en moestuintje
Omgeving

Het Reut is een moderne woonlocatie van twee verdiepingen in een mooie nieuwbouwwijk aan de rand van Berghem. De woonwijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je loopt in 10 minuten naar het centrum en vlak in de buurt zijn ook een kinderboerderij en speeltuinen te vinden. 

Website https://www.facebook.com/hetreut.dichterbij.1
Aantal plaatsen per woning 4 of 5 per woning; 1 per appartement
Totaal aantal plaatsen 26
‹ Terug naar het overzicht
Vacatures
Soort ondersteuning
Beschermd wonen
Begeleid wonen
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Het Reut 670 t/m 692
5351 TH Oss
 • Het Reut
  Het Reut 670 t/m 692
  5351 TH Oss

Accepteer cookies voor chat