Naar inhoud
Locaties

Het Reut

Aan Het Reut in Berghem heeft Dichterbij een modern complex met vier woongroepen en acht appartementen voor begeleid zelfstandig wonen. In de vier woongroepen wonen 18 volwassenen met een lichte tot ernstige verstandelijke of meervoudige beperking. Soms is er sprake van moeilijk verstaanbaar gedrag, bijvoorbeeld door autisme of dementie. De 8 appartementen zijn bedoeld voor volwassenen met een lichte verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. 

Vier woongroepen

Op de benedenverdieping zijn er 4 woongroepen: 2 aan de voorkant en 2 aan de achterkant van Het Reut. In de woongroepen aan de voorkant wonen ieder 4 bewoners met een ernstige verstandelijke of meervoudige beperking. De woongroepen aan de achterkant zijn nét ietsje groter: daarin wonen ieder 5 bewoners. Deze bewoners hebben een lichte tot ernstige verstandelijke of meervoudige beperking. Als je binnenkomt, merk je dat de bewoners het gezellig hebben met elkaar en van een grapje houden. Sommigen zijn graag samen, anderen zijn iets meer op zichzelf. Maar ze vullen elkaar allemaal goed aan. Verder kun je natuurlijk altijd rekenen op de begeleiders. Zij zorgen voor een duidelijke structuur en helpen je bij de dingen die je niet alleen kunt. Je kunt ook bij ze terecht als je niet lekker in je vel zit. En heel belangrijk: ze zorgen dat jij een warm thuis hebt op Het Reut.  

Acht appartementen

Op de bovenverdieping van Het Reut zijn acht appartementen voor begeleid zelfstandig wonen. Je hebt er een eigen woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Heb je zin in mensen om je heen? Loop dan maar binnen bij de multifunctionele ruimte. Die is speciaal bedoeld voor jou en je buren. Je kunt er terecht om gezellig samen te eten, maar ook gewoon voor een kopje koffie of een spelletje. 

Dagbesteding en vrije tijd

Alle 26 bewoners van Het Reut gaan overdag naar de dagbesteding of naar het werk. Je kunt bijvoorbeeld naar Kwiek, maar ook naar Werkkracht of De Hulst. Of je kiest voor een werkplek via IBN, op een school of in een buurthuis. De begeleiders kijken samen met jou wat bij jou past. 

's Avonds en in het weekend kun je allerlei leuke dingen doen. Vlak in de buurt is een kinderboerderij. Daar lopen we graag naartoe. Een ritje met de duo-fiets is ook altijd gezellig. Verder organiseert Beeldend Berghem elke maand een knutselavond en kun je aanschuiven bij de Donderdagavondclub in het buurthuis. Hou je van sport? Er zijn verschillende sportclubs en een sportschool in de buurt. Of liever muziek? Eén dorpje verderop kun je lid worden van een muziekclubje. En thuis zijn ook genoeg leuke dingen te doen: een spelletje Yahtzee of een potje kaarten bijvoorbeeld. Of lekker samen tv kijken. Wat doe jij graag?

Foto's van Het Reut

Meer informatie over Het Reut

Voor wie

In de vier woongroepen wonen 18 volwassen mannen en vrouwen met een lichte tot ernstige verstandelijke of meervoudige beperking. Soms is moeilijk verstaanbaar gedrag onderdeel van de beperking van de bewoners, bijvoorbeeld door autisme of dementie. De 8 appartementen zijn bedoeld voor volwassen mannen en vrouwen met een lichte verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. 

Voorzieningen
 • Combinatie van woongroepen en begeleid zelfstandig wonen
 • Rolstoelvriendelijk
 • Lift naar appartementen op de bovenverdieping
 • Hooglaagbad, tillift, steady
 • Waterbed met snoezellampjes
 • Snoezelruimte
 • Duo-fiets
 • Binnentuin met schaduwrijk zitje en moestuintje
Omgeving

Het Reut is een moderne woonlocatie van twee verdiepingen in een mooie nieuwbouwwijk aan de rand van Berghem. De woonwijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je loopt in 10 minuten naar het centrum en vlak in de buurt zijn ook een kinderboerderij en speeltuinen te vinden. 

Website https://www.facebook.com/hetreut.dichterbij.1
Aantal plaatsen per woning 4 of 5 per woning; 1 per appartement
Totaal aantal plaatsen 26

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Beschermd wonen
Begeleid wonen
Doelgroep
Voor jongvolwassenen (18-29 jaar)
Voor volwassenen (30-49 jaar)
Voor ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Het Reut 670 t/m 692
5351 TH Oss
 • Het Reut
  Het Reut 670 t/m 692
  5351 TH Oss

Accepteer cookies voor chat