Naar inhoud
Header 18 2000x550px

De Hoove

Bij De Hoove in Beringe willen we voor achttien mensen een echt thuis maken. De toekomstige bewoners zijn mensen met een licht verstandelijke beperking. Ze willen graag iets van hun leven maken, maar kunnen mogelijk op verschillende gebieden problemen ervaren. Bijvoorbeeld bij een zinvolle invulling van hun dag. Bij het hebben van een gevoeligheid op het gebied van verslaving. Bij het vasthouden van een goed ritme of bij het dagelijks functioneren binnen de maatschappij.

De mensen die bij De Hoove komen wonen, willen graag meedoen in de samenleving en echt bij het dorp horen. Het team van Dichterbij begeleidt en helpt hen daarbij. Samen maken we er een plek van waar iedereen het beste uit zichzelf haalt. De talenten van de bewoners en goede ideeën krijgen hier alle ruimte. Een nieuw thuis dus, in Beringe.

Een zo normaal mogelijk leven

Op de nieuwe locatie in Beringe gaan we voor een zo normaal mogelijk leven voor jou. Je krijgt een eigen appartement, dat je zelf mag inrichten. We vinden het fijn als jij je eigen keuzes maakt. Natuurlijk helpen we je daarbij!

Talent centraal

We vinden jouw talent belangrijk. Samen gaan we op zoek naar dingen waar jij goed in bent en gelukkig van wordt. We bedenken activiteiten die bij jou passen. We zorgen ook dat je die kunt doen wanneer jij wilt. Lekker vroeg in de ochtend of later op de dag. Precies wat jij fijn vindt.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Hieronder zie je de veelgestelde vragen over de nieuwe locatie in Beringe. Als je op de vraag klikt, verschijnt het antwoord. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail naar dehoove@dichterbij.nl.

Vragen over de nieuwe bewoners

Wat gebeurt er met bewoners die na verloop van tijd niet binnen de Hoogstraat blijken te passen? Is het mogelijk dat mensen naar verloop van tijd de locatie weer verlaten?

Net zoals op andere locaties, hebben begeleiders bij de Hoogstraat ook geregeld gesprekken met de cliënten en hun familie of de huidige plek goed past. Mensen veranderen en ontwikkelen zich. Als een plek om welke reden dan ook niet meer passend is, dan zoeken we samen naar een andere passende leefplek.

Wat gaan de nieuwe bewoners hier gedurende de dag doen?

Wonen en leven midden in de samenleving. We zorgen voor een zinvolle invulling van de dag. Dit willen we waar mogelijk samen met de gemeenschap van Beringe vormgeven. Om zo ook een meerwaarde te hebben voor en in die gemeenschap. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten zoals werken in de supermarkt of koffie verzorgen bij een ouderensoos, groenvoorziening, schoonmaken speelgoed etc. Wat het precies gaat worden is enerzijds afhankelijk van de talenten van de bewoners en anderzijds van de behoeften van de gemeenschap in Beringe.

Is er een reden om bang of ongerust te zijn?

U hoeft zich geen zorgen te maken. De toekomstige bewoners zijn mensen zoals u en ik die iets van hun leven willen maken. Zij hebben daar soms wel extra hulp en begeleiding bij nodig.

Is het hun eigen keuze om hier te komen wonen?

Alle cliënten mogen kiezen. Sterker nog, cliënten worden gevraagd een ambitie te hebben om verder te groeien en zich te ontwikkelen om bij de Hoogstraat te komen wonen. Dichterbij vindt keuzevrijheid en het benutten en ontwikkelen van talenten en vaardigheden belangrijke uitgangspunten voor kwaliteit van leven en om regie te voeren over je eigen bestaan.

Kunnen deze mensen gevaarlijk zijn voor zichzelf en omgeving?

De nieuwe bewoners zijn kwetsbare burgers die door hun verstandelijke beperking en bijkomende problematiek op sommige gebieden extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben. Met de juiste ondersteuning vormen deze bewoners geen gevaar voor zichzelf en hun omgeving. Onze medewerkers bieden de ondersteuning en begeleiding die daarvoor nodig is met de garantie van 24 uur per dag, 7 dagen per week aanwezigheid op locatie.

Hebben alle bewoners een verstandelijke beperking?

Ja, de mensen die op de Hoogstraat gaan wonen, hebben allemaal een verstandelijke beperking.

Wie komen er op de Hoogstraat 70 wonen?

De Hoogstraat wordt een plek voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Ze willen graag iets van hun leven maken, maar kunnen mogelijk op verschillende gebieden problemen ervaren. Bijvoorbeeld bij een zinvolle invulling van hun dag. Bij het hebben van een gevoeligheid op het gebied van verslaving. Bij het vasthouden van een goed ritme of bij het dagelijks functioneren binnen de maatschappij. De mensen die op de Hoogstraat komen wonen zijn gemotiveerd om hun leven in positieve zin te veranderen. Met werk en vrije tijd willen ze van betekenis zijn.

Hoeveel mensen komen hier wonen?

In totaal komt er een woonplek voor 18 mensen, daarnaast komen er 2 herstelplekken. De cliënten zullen gefaseerd de woningen betrekken. Er is elke nacht een slaapdienst aanwezig.

Vragen over de zorg en ondersteuning

Als ik straks iets wil melden of bespreken? Doe ik dat dan bij begeleiders of cliënten zelf?

Dat zou beiden kunnen, doe gerust waar u zich het prettigst bij voelt. Het wordt gewaardeerd als er vragen worden gesteld.

Is er een vast aanspreekpunt?

Op dit moment kunt u contact opnemen via dehoove@dichterbij.nl. Als we iets verder zijn, worden ook de namen van het team bekend. Het team dat daadwerkelijk bij de Hoogstraat aan de slag gaat. In principe kunt u daarna alle medewerkers van het team aanspreken als u vragen heeft.

Hoe is de nachtzorg geregeld?

Er is een slaapdienst aanwezig. Daarnaast komen er voorzieningen voor technische ondersteuning.

Is er verschil in begeleiding doordeweeks of in het weekend?

Nee, er is een team van begeleiders die 7 dagen in de week de begeleiding verzorgen. Er is een op maat toegesneden programma en activiteiten op vraag van de cliënt.

Wat is de meerwaarde voor cliënten om hier te wonen?

De mensen die in aanmerking komen voor de Hoogstraat willen een volwaardige plek in de samenleving waar ze een veilige woonplek hebben met eigen voorzieningen.

Is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig?

Ja, er is dag en nacht begeleiding aanwezig op de locatie zelf.

Vragen over de verbinding met de gemeenschap

Waar en hoe kan ik mijn ideeën inbrengen?

Op dit moment kunt u contact opnemen via dehoove@dichterbij.nl. Als we iets verder zijn, worden ook de namen van het team bekend. Het team dat daadwerkelijk bij de Hoogstraat aan de slag gaat. In principe kunt u daarna alle medewerkers van het team aanspreken als u vragen heeft.

Wat zijn de plannen vanuit Dichterbij?

Wij willen onderdeel worden van de samenleving en aansluiten bij de ideeën en vragen die er zijn binnen Beringe.

Vragen over de locatie en het vastgoed

Wat wordt de inrichting van de buitenruimte? Is deze ruimte openbaar?

De tuin krijgt een open karakter, om ontmoetingen en contacten tussen cliënten en begeleiders te stimuleren. Deze ruimte is niet openbaar. Ook komt er een parkeerplaats.

Hoe is de veiligheid in en rondom het gebouw geregeld? Komen er camera’s?

Er zijn 24 uur per dag medewerkers aanwezig op de locatie die de veiligheid in en rondom het gebouw waarborgen. Er worden geen camera’s geplaatst.

Gaat de nieuwe locatie er zeker komen?

De vergunningen zijn nog niet verleend. Bij afgifte van de vergunning gaat het plan definitief door. We zijn momenteel volop in gesprek met de ontwikkelaar over de uitwerking van het plan.

Wordt het bestaande gebouw uitgebreid?

Nee, de 18 appartementen en 2 herstelplekken komen binnen de huidige bouwvorm. Uitgezonderd één appartement waar de buitenmuren reeds van gerealiseerd zijn.

Wonen de nieuwe bewoners samen of alleen?

Iedere cliënt heeft een eigen appartement.

Gaan de cliënten in het pand wonen, of wordt er bijgebouwd?

Het huidige gebouw blijft bestaan. Er wordt niet bijgebouwd. 

Vragen over de medewerkers

Met wie kan ik contact opnemen met vragen over werken op deze locatie?

Er kan contact opgenomen worden via dehoove@dichterbij.nl.

Kan ik samen gaan werken met de Hoogstraat?

Daarover gaan we heel graag in gesprek.

Zijn er opties voor vrijwilligers?

Ja, die zijn er.

Wordt er enkel gezocht naar zorgpersoneel?

We kijken breder dan alleen zorgpersoneel. Wij zoeken in onze nieuwe medewerkers zeker ook naar ondernemerschap en affiniteit met de bewoners van de Hoogstraat.

Kan ik bij de Hoogstraat werken?

We publiceren de vacatures en iedereen mag hierop solliciteren waarbij we bij gelijke geschiktheid voorrang geven aan mensen uit Beringe (gemeente Peel en Maas).

Foto's van De Hoove

Meer informatie over De Hoove

Voor wie

Voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Aantal plaatsen per woning 1
Totaal aantal plaatsen 18

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Adresgegevens
Hoogstraat 70
5986 AB Beringe
  • De Hoove
    Hoogstraat 70
    5986 AB Beringe

Accepteer cookies voor chat