Naar inhoud
Header 15 2000x550px

Bakelgeertstraat

In de Bakelgeertstraat in Boxmeer heeft Dichterbij verschillende woonplekken voor mannen en vrouwen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking of een zeer ernstige meervoudige beperking. Er zijn twee boven elkaar gelegen groepswoningen voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en appartementen voor mensen die zelfstandig wonen, maar daar wel in begeleid worden.

Wonen

Of je nu in een groepswoning woont of in je eigen appartement: in de Bakelgeertstraat is het leuk wonen en krijg je precies de begeleiding die je nodig hebt. In je vrije tijd zijn er altijd leuke dingen te doen! Wat denk je bijvoorbeeld van even winkelen, een ijsje halen of een terrasje pakken? Je kunt ook meegaan naar de gymclub. Of je blijft lekker thuis en doet daar leuke dingen. 

In het huishouden draagt iedereen een steentje bij. Woon je in je eigen appartement? Dan doe je veel zelf, maar kun je altijd rekenen op de hulp en het advies van de begeleiders. In de woongroepen steekt ook iedereen de handen uit de mouwen. Je helpt bijvoorbeeld bij het uitruimen van de vaatwasser, dekt de tafel, vouwt de was op of gaat mee boodschappen doen. We maken er altijd iets gezelligs van! 

Twee keer per jaar doen we het met z'n allen lekker rustig aan: vakantie! In het voorjaar lopen we dan de avondvierdaagse. Vraag je familie maar vast of ze ook meedoen! En in het najaar hebben we met z'n allen een week vol leuke activiteiten. Je ziet het: in de Bakelgeertstraat is het iedere dag gezellig! 

Dagbesteding

Overdag ga je naar de dagbesteding en daarin valt heel wat te kiezen. Doe je graag iets creatiefs? Dat kan! Vind je het leuk om in de Kringloopwinkel te werken? Kan ook! Of past de zorgboerderij misschien beter bij jou? Als je aan het eind van de dag weer thuiskomt, staat er een lekkere kop koffie of thee voor je klaar.

Begeleiding

De dingen die je zelf kunt, wil je graag zelf doen. En als je hulp nodig hebt, wil je die graag krijgen. Dat is precies hoe het werkt in de Bakelgeertstraat: de begeleiders staan altijd voor je klaar en kijken en luisteren goed naar wat jij nodig hebt. In de groepswoningen is altijd iemand aanwezig om je te helpen en om leuke dingen te doen. In de appartementen komt op vaste momenten een begeleider bij je langs en als je tussendoor hulp nodig hebt, is er altijd iemand in de buurt.

Foto's van Bakelgeertstraat

Meer informatie over Bakelgeertstraat

Voor wie

Voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking of een zeer ernstige meervoudige beperking.

Voorzieningen
 • Groepswonen
 • Begeleid wonen
 • Afgesloten binnentuin, (inpandig) balkon of terras
 • Winkelcentrum op loopafstand
 • Openbaar vervoer in de buurt: NS-station op loopafstand
 • Buurtbus stopt vlak bij
 • Dicht bij het centrum en bij winkels
 • Dicht bij Maasziekenhuis Pantein
Omgeving

De Bakelgeertstraat ligt niet in een echte woonwijk, maar wel vlak bij het gezellige centrum van Boxmeer. Op loopafstand is er een winkelcentrum en een supermarkt met een groot parkeerterrein. 

Aantal plaatsen per woning 4 - 6 - 1 - 2
Totaal aantal plaatsen 13

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Begeleid wonen
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Bakelgeertstraat 78 a-b-c
5831 CV Boxmeer
 • Bakelgeertstraat
  Bakelgeertstraat 78 a-b-c
  5831 CV Boxmeer