Naar inhoud
13434 Horst 2

Velgertstraat

Aan de Velgertstraat in Boxmeer staat een sfeervolle woonlocatie voor 21 ouder wordende mannen en vrouwen met een verstandelijke beperking. Je hebt hier een eigen woonruimte in een van de drie gangen, die via een gezamenlijke ruimte met elkaar in verbinding staan.

Dagbesteding

Overdag ga je naar je dagbestedingsplek of ben je lekker thuis en doe je dingen die jij leuk vindt. Bijvoorbeeld muziek luisteren, kleuren, knutselen, de krant lezen, de tovertafel… puur genieten. Ook laten we geregeld ons gezicht zien in het dorp. We brengen bezoekjes aan de markt en de winkels en als er een evenement georganiseerd wordt, zijn wij graag van de partij. Wil je na alle indrukken en ervaringen even op jezelf zijn? Dat begrijpen we heel goed. Trek je maar lekker even terug op je eigen kamer.

Begeleiding

Je begeleiders vormen een vast en hecht team en kennen je mogelijkheden, behoeften en wensen. Ze hebben oog en oor voor jouw levensverhaal, stimuleren je elke dag om stapjes te zetten en helpen je bij het ontwikkelen en onderhouden van je vaardigheden.

Je familie

Je familie is belangrijk, voor jou en voor ons. Nodig ze uit wanneer je wil, ze zijn altijd welkom. Wij bespreken graag met je verwanten wat we (nog meer) kunnen doen om jou zo goed mogelijk te verzorgen en ondersteunen. Want een gelukkig leven en een goede oude dag voor jou, dat is waar het voor ons om draait.

Foto's van Velgertstraat

Meer informatie over Velgertstraat

Voor wie

Volwassen en ouder wordende mannen en vrouwen met een matig tot ernstig verstandelijke beperking en bijkomende problematiek (dementie, visuele en motorische beperkingen, stoornis binnen het autismespectrum, epilepsie, psychiatrische beelden als depressie en psychoses).

Voorzieningen

- Woonlocatie in een herstelkliniek
- Kamers voor crisisopvang
- Vele faciliteiten en voorzieningen
- Gezamenlijke ruimte (‘pleintje’)
- Rolstoelvriendelijk

Omgeving

De woonlocatie van Dichterbij aan de Velgertstraat is gehuisvest in Herstelkliniek Pantein. De herstelkliniek ligt op loopafstand van het gezellige centrum van Boxmeer. De bus stopt voor de deur, het treinstation is 1.000 meter verderop en op steenworp afstand ligt het Weijerpark.

Aantal plaatsen per woning 1
Totaal aantal plaatsen 21

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Begeleid wonen
Dagbesteding en werk
Opvang
Crisisopvang
Doelgroep
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Velgertstraat 1
5831 LL Boxmeer
  • Velgertstraat
    Velgertstraat 1
    5831 LL Boxmeer