Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Vacature 8097 Cuijk

De Kroon

De Kroon is gevestigd binnen het zorgcentrum van Pantein Castella en biedt dagbesteding aan volwassenen met een lichte of matige verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Dagactiviteiten die geboden worden zijn vooral gericht om het netwerk te verbreden door mensen te leren ontmoeten en waarbij acceptatie en respectvol omgaan met elkaar belangrijke speerpunten zijn. Het behouden van de vaardigheden die cliënten kennen. De zelfredzaamheid stimuleren. Zinvolle activiteiten aanbieden passend bij hun leeftijd.

Wat kun je allemaal doen bij De Kroon?

De activiteiten worden zowel individueel als groepsgewijs aangeboden, zoals handwerken, schilderen, gezelschapsspellen, boodschappen doen, koken/bakken, wandelen en nog veel meer. Daarnaast kunnen cliënten deelnemen aan activiteiten, welke worden aangeboden door zorgcentrum Pantein, wat de mogelijkheid geeft anderen te ontmoeten. Dit zijn onder andere gym, muziek, puzzelen en bingo.

De dag invulling van de Kroon is zowel belevingsgericht als creatief, waarbij aandacht is voor:

  • Het plezier beleven aan activiteiten
  • Een gezellige, veilige sfeer
  • Het behouden en stimuleren van vaardigheden
  • Behoud van eigen regie
  • Afstemming op de individuele zorgvraag en wensen

Foto's van De Kroon

Meer informatie over De Kroon

Voor wie

Per dag komen er ongeveer 8 tot 10 cliënten voor hun dagbesteding/werk naar De Kroon, in de leeftijd van 40 tot 75 jaar. De cliënten hebben allemaal een lichte tot matige verstandelijke en/of lichamelijke beperking (rolstoel/rollator) en bijkomende problematiek zoals visuele of auditieve beperkingen, motorische beperkingen, beginnende dementie of lichte mate van autisme.

Voorzieningen

De Kroon is als dagcentrum geopend van maandag t/m vrijdag van 9.30 – 17.00 uur. De Kroon biedt naast een ruime beleving-/creatieve ruimte een rustruimte en een ruime keuken. Verder is er aangepast sanitair aanwezig.

De ruimte van De Kroon ligt naast de fysioruimte van Pantein, waar de fysiotherapeuten van Dichterbij gebruik van maken.

Omgeving

De Kroon ligt in het centrum van Cuijk, gevestigd in het zorgcentrum van Pantein Castella. Op vijf minuten loopafstand zit een winkelcentrum en ligt tien minuten lopen vanaf het station.

Aantal open plaatsen 1
Totaal aantal plaatsen 15

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding
Ambacht en creatief
Belevingsgericht
Doelgroep
Voor volwassenen (30-49 jaar)
Voor ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Cuijkse Cantheelen 6
5431MC Cuijk
  • De Kroon
    Cuijkse Cantheelen 6
    5431MC Cuijk

Accepteer cookies voor chat