Naar inhoud
1112 3

Dagbesteding de Dopheide

Dagbesteding de Dopheide is een bijzondere dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Er zijn momenteel zeven groepen van negen tot twaalf personen met een gevarieerd eigen én gezamenlijk programma.

Dagbesteding de Dopheide heeft twee ruime etages tot haar beschikking. Beneden bevinden zich de groepsruimtes en een grote foyer waar we gezamenlijke activiteiten organiseren (muziek maken, koken) en feestjes vieren. Bij mooi weer kun je ook lekker naar buiten; we hebben een eigen tuin met terras. Op de eerste etage vind je de overige groepsruimtes, een snoezelruimte, een tovertafel en een kleinere foyer met mogelijkheid tot koken en een balkon.

Je hebt misschien al een idee gekregen van wat je allemaal kunt doen bij ons. Heel veel! We organiseren allerlei belevingsgerichte en ‘ervaar het maar’-activiteiten, zoals koken en muziek maken. Je kunt knutselen, snoezelen, fietsen, deelnemen aan workshops, even ontspannen in de jacuzzi, gymmen, zwemmen en paardrijden. Verder brengen we weekbladen rond en halen we glas op. En, ook niet onbelangrijk: eens in de vier weken kun je op zaterdag naar de soos! Het is bijna te veel om op te noemen …

Je begeleiders doen er alles aan om je een leuke en ontspannen dag te bezorgen met afwisselende activiteiten en bieden je daarbij de structuur, ondersteuning en zorg die je nodig hebt. Ook stimuleren we je motoriek, zintuigen en communicatie’. Heb je visuele problemen, ondervind je ongemak van het ouder worden of ben je soms boos, angstig of verdrietig, dan kun je altijd terugvallen op je begeleiders.

Vind je het leuk als je ouders, andere familieleden en je woonbegeleiders eens een kijkje komen nemen bij de Dopheide? Nodig ze gerust uit voor een kopje koffie, ze zijn van harte welkom! Omdat je ouders jou als geen ander kennen, vinden we het fijn als zij meedenken over jouw ondersteuning en je verblijf bij ons.

Foto's van Dagbesteding de Dopheide

Meer informatie over Dagbesteding de Dopheide

Voor wie

Mannen en vrouwen tussen de 20 en 80 jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking van wie een aantal met ouderdomsproblemen en/of een visuele of meervoudige lichamelijke beperking.

Voorzieningen
  • Rolstoelvriendelijk
  • Lift aanwezig
  • Verzorgingsruimtes, invalidetoilet
  • Eigen tuin en terras
Omgeving

Dagbesteding de Dopheide ligt aan de rand van het bos in Gennep-zuid, ongeveer 4 kilometer van de dorpskern. De locatie is goed bereikbaar met auto, fiets en het openbaar vervoer. De bushalte bevindt zich op 5 minuten loopafstand.

Aantal open plaatsen 0

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding en werk
Belevingsgerichte dagbesteding
Creatieve dagbesteding & ambacht
Multimedia & IT dagbesteding
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Stiemensweg 11
6591 MD Gennep
  • Dagbesteding de Dopheide
    Stiemensweg 11
    6591 MD Gennep

Chat met ons