Naar inhoud
3298 Gennep 3

Hezeland 27-29-31

Op Hezeland nummer 27, 29 en 31 heeft Dichterbij twee groepswoningen voor elk vijf bewoners, en vier appartementen met een gedeelde woonkamer en keuken. De bewoners zijn volwassenen en ouderen met een ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag.  

Wonen


Hezeland is een prachtige plek om te wonen. De straat ligt in de nieuwe parkwijk De Heikant, waar bijvoorbeeld een leuke natuurspeeltuin is. Je bent vast benieuwd hoe de huizen er aan de binnenkant uitzien. De groepswoningen hebben een gezamenlijke woonkamer en keuken. Daar komen de bewoners gezellig bij elkaar. Lekker huiselijk, veilig en vertrouwd. Iedereen heeft er bovendien een eigen zit/slaapkamer met douche en toilet. De bewoners van de appartementen hebben een eigen woonkamer en een aparte slaapkamer met een bad of douche en toilet. Dan hebben ze ook nog een knusse groepsruimte en keuken, waar ze samen leuke dingen doen en gezellig eten. Hou je van buiten zitten en lekker bezig zijn? Hezeland heeft een ruime tuin met leuke zitjes en meer. Kijk maar eens op de foto's hieronder. 

Dagbesteding


Benieuwd naar wat je allemaal bij ons kunt doen? Wat dacht je van wandelen, fietsen, samen boodschappen doen, uitstapjes maken met onze bus, paardrijden, ontspannen in de jacuzzi en tot beleving komen? In de wijk zijn ook regelmatig leuke dingen te doen. Als het maar even kan, doen we daar natuurlijk aan mee. We organiseren zelf ook bijzondere activiteiten, bijvoorbeeld met Kerst en carnaval. Dat doen we dan samen met de buren: gezellig met z’n allen bij elkaar!

Begeleiding


Woon je bij ons, dan kijken wij goed naar jouw wensen en mogelijkheden en passen daar je zorg en ondersteuning op aan. We kijken elke dag wat mogelijk en haalbaar is en waar je hoofd naar staat. Je begeleiders voor zorg en dagbesteding stemmen elke dag met elkaar en met jou af wat je prettig vindt. Daarin zijn we heel flexibel. Ben je bijvoorbeeld van plan om ’s avonds nog even de deur uit te gaan? Geen probleem, dan zorgen we dat we iets eerder aan tafel kunnen, zodat jij op tijd weg kunt. Je ziet het, het is goed toeven op Hezeland.

Foto's van Hezeland 27-29-31

Meer informatie over Hezeland 27-29-31

Voor wie

Voor volwassen en oudere mannen en vrouwen met een ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De bewoners hebben een disharmonisch ontwikkelingsprofiel en een laag sociaal-emotioneel niveau.

Voorzieningen

- 24 uur per dag begeleiding en ondersteuning
- Aandacht voor achteruitgang door ouderdom
- Dagbesteding
- Wandelroutes in de nabije omgeving
- Paardrijden
- Jacuzzi
- Bus voor uitstapjes
- Belevingsgerichte activiteiten, waaronder TMS. Bij TMS bewegen bewoners met een hulpmiddel, bijvoorbeeld een zadel, een kussen of een plaat die beweegt. Deze activiteit is niet alleen leuk, maar helpt ook om de motoriek te stimuleren.

Omgeving

Hezeland ligt in een rustige en bosrijke omgeving, aan de rand van het centrum van Gennep. Op loopafstand zijn twee locaties voor dagbesteding en ook de winkels zijn niet ver weg. Hezeland is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aantal plaatsen per woning 2 vijfpersoonsgroepswoningen, 4 eenpersoonsappartementen
Totaal aantal plaatsen 14

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Begeleid wonen
Dagbesteding en werk
Belevingsgerichte dagbesteding
Hulp
Onderzoek en behandeling
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Hezeland 27, 29 en 31
6591RX Gennep
  • Hezeland 27-29-31
    Hezeland 27, 29 en 31
    6591RX Gennep

Chat met ons