Naar inhoud
Rtt 1 25 van 36

Rintintin

In november 2017 heeft Rintintin een nieuwe locatie in gebruik genomen. Samen met de bezoekers van deze dagopvang en hun verwanten hebben we er alles aan gedaan om er een fijne plek van te maken voor ons allemaal én voor de honden. Honden? Jazeker! Bij de dagbesteding van Rintintin is een speciale rol weggelegd voor honden.

Rintintin heeft zelf een paar honden en past op de honden van enkele buurtbewoners. We laten ze uit, geven ze eten, verzorgen ze en natuurlijk knuffelen we ook heel wat af. Omdat elke hond anders is, net zoals elke persoon, kijken we goed welke hond bij jou past.

Wat ouders hebben met kinderen, hebben wij met de honden: we hebben altijd wat om over te praten. De sfeer bij Rintintin is warm en gezellig, waarbij we je veel structuur bieden. Daar vraagt de verzorging van de dieren ook om. Behalve honden hebben we konijnen en cavia’s.

Natuurlijk kun je bij ons ook andere dingen doen: houtbewerken, knutselen, puzzelen, wandelen, noem maar op. Vlakbij onze locatie ligt een kinderboerderij waar we op bezoek kunnen gaan, een manege waar je kunt paardrijden en ook het bos is om de hoek.

Het werken met de honden is een groot succes. We zien dat mensen bij Rintintin echt tot rust komen en nauwelijks nog probleemgedrag vertonen. Mannen en vrouwen die voorheen bijna niet van hun kamer kwamen, kunnen bij ons in de groep meedraaien. Het positieve effect van de honden – en van de kleine dieren – is heel groot. Rintintin heeft dan ook vergevorderde plannen voor aanvullende activiteiten, waaronder een knuffelservice, waarbij we met de honden, konijnen en cavia’s bij bewoners van Dichterbij op bezoek gaan.

Meer informatie over Rintintin

Voor wie

Mannen en vrouwen van 18 jaar tot 65+ met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblemen. Affiniteit met dieren is belangrijk.

Voorzieningen
 • Grote gezamenlijke ruimtes, vier individuele ruimtes (waarvan een snoezelkamer)
 • Twee schuren: een voor houtbewerking, een voor de kleine dieren
 • Tuin met overkapping
 • Hondenweide met kennels
 • Rolstoeltoegankelijke locatie
 • Aangepaste douche
Omgeving

Rintintin ligt naast de woningen van Sneeuwheide 2, 4 en 6 op het voormalige Augustinusterrein aan de rand van Gennep. Hier bevinden zich meerdere locaties en voorzieningen van Dichterbij. Een kinderboerderij, manege en het bos bevinden zich op steenworp afstand. Rintintin is goed bereikbaar met de fiets, auto en het openbaar vervoer.

Aantal open plaatsen 0
Totaal aantal plaatsen 9

Foto's van Rintintin


‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding en werk
Belevingsgerichte dagbesteding
Groene dagbesteding
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Sneeuwheide 8
6591 RH Gennep
 • Rintintin
  Sneeuwheide 8
  6591 RH Gennep

Chat met ons