Naar inhoud
1430 De Baersdonck Grubbenvorst 002

De Baersdonck

Wat een mooi complex is De Baersdonck! Het oude hoofdgebouw is al prachtig, maar de moderne woonstudio’s zijn eigenlijk nóg mooier. Ben jij klaar voor de volgende stap in je leven? Dan is De Baersdonck de perfecte plek!

Fijn wonen


In totaal heeft De Baersdonck 18 studio’s. Er zijn er 9 op de begane grond en 9 op de eerste verdieping. In jouw studio heb je een eigen woonkamer, keukentje, slaapkamer, douche en toilet. Je woont er in je eentje, maar je hoeft je niet alleen te voelen. Kom gewoon naar de gezamenlijke keuken of huiskamers in het hoofdgebouw. De andere bewoners doen dat ook: voor de gezelligheid en om samen met de begeleiders te koken en te eten. De bewoners van De Baersdonck gaan ook graag samen een dagje op stap. Bijvoorbeeld naar het thermaal bad of naar een leuke stad.

Hoofdgebouw: plek voor ontmoeting en activiteit


Het oude hoofdgebouw was vroeger een school. Nu is het een plek om elkaar te ontmoeten. Je kunt er gezellig een kopje koffie drinken met medebewoners en begeleiders. Of samen tv kijken. En natuurlijk mag je helpen met koken en dan gezellig samen eten. In het hoofdgebouw zit ook een gratis bibliotheek. En je kunt er aanschuiven in het creatief atelier. Of je in het zweet werken in de sportruimte. En naar het theater gaan.

Wat doe je overdag?


Jij bent klaar voor de volgende stap in je leven, bijvoorbeeld na een behandeling bij STEVIG. Daar hoort natuurlijk een leuke dagbesteding of werk bij. Dat kan in de gezellige kantine in het hoofdgebouw. Je kunt daar koffie schenken, de lunch voorbereiden, productiewerk doen of helpen met activiteiten.

Werk je liever buitenshuis? Dat kan ook! In Grubbenvorst kun je bijvoorbeeld meedraaien in de keuken van een lunchroom. Of klusjes doen in het bejaardentehuis. Of werken in een supermarkt. Vertel ons waar jij blij van wordt en wat je talenten zijn, dan gaan we met elkaar op zoek. Dat doen we samen met de inwoners, verenigingen en ondernemers van Grubbenvorst: zo ontstaan steeds meer mooie initiatieven.

Wat doen je begeleiders voor je?


Je begeleiders helpen jou om echt mee te doen in de samenleving. Ze moedigen je aan om je talenten te ontdekken en te gebruiken. Ze leren je ook om makkelijk(er) om te gaan met dingen die je lastig vindt. Bijvoorbeeld op je werk, in je vrije tijd of qua wonen. Samen met je begeleiders ga je voor 100%: wat jou (nog) niet lukt, nemen je begeleiders van je over. Zo word je steeds een stukje zelfstandiger en kom je sterker in je schoenen te staan.

Foto's van De Baersdonck

'Als je het ons vraagt…'

Meer informatie over De Baersdonck

Voor wie

Volwassen mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot 70 met een lichte verstandelijke beperking en soms moeilijk verstaanbaar gedrag.

Voorzieningen
  • 24-uurs-begeleiding en ondersteuning
  • Woonlocatie met dagbesteding
  • Toepassing van e-health (apps, gps-trackers, serious gaming) om de zelfstandigheid van de bewoners te bevorderen
  • De studio’s op de begane grond en het hoofdgebouw zijn rolstoeltoegankelijk
Omgeving

De Baersdonck ligt midden in het centrum van Grubbenvorst. De Maas ligt op steenworp afstand, waar je prachtig kunt wandelen of fietsen. Om de hoek vind je een supermarkt, bakker, kledingzaak en telefoonzaak. Daarnaast is Venlo goed te bereiken met het openbaar vervoer, auto of fiets. Ook ligt het gezellige centrum van Horst op fietsafstand. Blijf je liever in Grubbenvorst? Dat kan ook, we hebben een ijssalon en verschillende terrassen of andere mooie plekjes.

Website https://www.facebook.com/Baersdonck/?ref=br_rs
Aantal plaatsen per woning 1
Totaal aantal plaatsen 17

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Begeleid wonen
Dagbesteding en werk
Belevingsgerichte dagbesteding
Horeca dagbesteding
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Julianastraat 3 Kloosterstraat 76
5971BP Grubbenvorst
  • De Baersdonck
    Julianastraat 3 Kloosterstraat 76
    5971BP Grubbenvorst