Naar inhoud
1112 Header 2000x550px

Dr. Saal van Zwanenberglaan

Aan de Dr. Saal van Zwanenberglaan heeft Dichterbij drie groepswoningen voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking, soms in combinatie met lichte gedragsproblemen of dementie. De bewoners zijn mannen en vrouwen van 50 jaar en ouder. De meesten kunnen zich goed verstaanbaar maken; anderen hebben daar wat meer moeite mee.

Wonen


In iedere groepswoning aan de Dr. Saal van Zwanenburglaan wonen vijf mensen. Voor je bij ons komt wonen, kijken we goed of het klikt met de andere bewoners. Jij wilt je straks tenslotte echt thuis voelen op je nieuwe woonplek.

Je bent vast benieuwd hoe het huis eruitziet? De gezamenlijke huiskamer is misschien wel de leukste plek. Het is er heel huiselijk en gemoedelijk, en er is altijd wat te doen. Samen een kopje koffie drinken, bijvoorbeeld. Of tv kijken of muziek luisteren. Misschien vind je het leuk om te kleuren of om een spelletje te doen? Dat kan ook.
We gaan ook graag samen op pad. Gezellig naar het dorp, om te winkelen of een terrasje te pakken. Maar je kunt ook dichter bij huis blijven. De groepswoning is onderdeel van woonzorgcentrum Heelwijk. Daar wordt van alles georganiseerd. Bijvoorbeeld muziekavonden en handwerkmiddagen, maar je kunt er ook de mis bijwonen. Wil je nóg wat anders? Dan kun je bijvoorbeeld aansluiten bij een club of mee naar de dierentuin of een pretpark.
Aan het eind van de middag is het altijd heel knus in de keuken. Je kunt helpen met aardappels schillen, afwassen of de tafel dekken. En ondertussen gezellig kletsen. Of misschien juist even niet: het kan ook heel fijn zijn om even niet te praten. Na zo’n lange dag kruip je in je eigen slaapkamer onder de wol. Lekker uitrusten voor weer een fijne nieuwe dag.
Trouwens: je familie en vrienden zijn altijd welkom om langs te komen. Nodig ze maar snel uit voor een bezoekje!

Begeleiding


Het is fijn om dingen zelf te doen. De begeleiding snapt dat heel goed. Ze helpen je daar graag bij. Samen met jou maken ze iedere dag een mooi dagprogramma. Daarop staan de leuke dingen die je wilt doen, maar ook de klusjes die gedaan moeten worden. Misschien zijn er nog wel dingen die je wilt leren. Zelf boodschappen doen, bijvoorbeeld. Dan leert de begeleiding je de weg naar de supermarkt en hoe je daar dingen kunt kopen. Of ze leren je hoe je op een tablet leuke spelletjes kunt doen. Wil je heel iets anders leren? Vertel maar wat het is en dan gaan we samen aan de slag. Soms is het fijn als iemand anders met je meedenkt over oplossingen die bij jou passen. Dat kan bijvoorbeeld een logopedist zijn, als je duidelijker wilt leren praten. Of een diëtist, als je wat aan je gewicht wilt doen.

Foto's van Dr. Saal van Zwanenberglaan

Meer informatie over Dr. Saal van Zwanenberglaan

Voor wie

Voor mannen en vrouwen van 50-90 jaar met een matige tot ernstige verstandelijke beperking, soms in combinatie met lichte gedragsproblemen of dementie.

Voorzieningen

- 24 uur per dag begeleiding en ondersteuning
- Dagbesteding (zowel buitenshuis als vanuit de woning)
- Een woning heeft een plafondrailsysteem waardoor niet mobiele cliënten de juiste zorg kunnen krijgen
- Onderdeel van woonzorgcentrum Heelwijk, waar een restaurant en kapper in gevestigd zijn en leuke activiteiten worden georganiseerd, zoals muziek- en feestavonden en bingo 
- Nauwe samenwerking met deskundigen als de arts VG, diëtiste, ergotherapeut en logopedist. Ook de huisarts zit in de buurt.

Omgeving

De Dr. Saal van Zwanenberglaan ligt in een rustige buurt met veel groen. Binnen vijf minuten loop je naar het centrum van Heesch. Je vindt er kledingwinkels, een supermarkt, een gezellig ontmoetingscentrum, een leuke hobbywinkel en restaurants met leuke terrasjes.

Aantal plaatsen per woning 5
Totaal aantal plaatsen 15

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Begeleid wonen
Dagbesteding en werk
Hulp
Onderzoek en behandeling
Doelgroep
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Dr. Saal van Zwanenberglaan 87, 103 en 111
5384 BV Heesch
  • Dr. Saal van Zwanenberglaan
    Dr. Saal van Zwanenberglaan 87, 103 en 111
    5384 BV Heesch

Accepteer cookies voor chat