Naar inhoud
10 algemeen 10

Brandenburgstraat

Aan de Brandenburgstraat in Molenhoek heeft Dichterbij twee huizen. Op huisnummer 1 wonen vijf mannen; op huisnummer 3 wonen drie vrouwen. De bewoners hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking. Een aantal van hen kan op termijn doorgroeien naar begeleid wonen aan de Singel in Molenhoek. Wie dat niet wil of niet kan, is ook van harte welkom aan de Brandenburgstraat.

Wonen


Het is fijn wonen aan de Brandenburgstraat. Je kunt er helemaal jezelf zijn en samen met de andere bewoners gezellige dingen doen. Schuif maar aan bij de gezelschapsspelletjes: in de gezamenlijke huiskamer staat al een stoel voor je klaar! Of ga mee op stap, bijvoorbeeld naar de Avondvierdaagse of de Molenhoekdag. Leuk toch? Ook ’s avonds is het knus en huiselijk aan de Brandenburgstraat. Je eet samen met de andere bewoners en we kletsen vaak nog na als de borden al leeg zijn. Als je graag even alleen wilt zijn, kan dat ook. Je hebt een eigen slaapkamer, die je helemaal zelf kunt inrichten. Een fijn plekje om je terug te trekken en heerlijk te slapen!  

Begeleiding


Je krijgt precies de ondersteuning die jij nodig hebt. Na een tijdje kijken we samen ook of begeleid wonen iets voor je is. Dichterbij heeft aan de Singel in Molenhoek woningen waar dat kan. En het mooie is: je krijgt daar ondersteuning van de begeleiders van de Brandenburgstraat. Dat maakt de stap naar meer zelfstandigheid minder groot en spannend. Als je de stap naar begeleid wonen niet wilt of kunt maken, is dat helemaal niet erg: dan blijf je gewoon fijn wonen op de Brandenburgstraat. 

Foto's van Brandenburgstraat

Meer informatie over Brandenburgstraat

Voor wie

Voor (jong)volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Een aantal van hen kan op termijn doorgroeien naar begeleid wonen aan de Singel in Molenhoek.

Voorzieningen
  • 24-uurs zorg
  • Gezellige gemeenschappelijke ruimtes
  • Een eigen moestuin in de gezamenlijke tuin
  • Gezamenlijk terras
Omgeving

De Brandenburgstraat ligt in het mooie dorpje Molenhoek, vlak bij Nijmegen. De omgeving is prachtig. Maak maar eens een wandeling op de Mookerheide. Je boodschappen haal je om de hoek, in het winkelcentrum. Daar vind je bovendien een fietsenwinkel en twee kappers. Ook de huisarts is in de buurt: je loopt er zo naartoe. Reis je met het openbaar vervoer? De bushalte is in de buurt en de trein stopt op station Mook-Molenhoek.

Aantal plaatsen per woning Vijf mannen op Brandenburgstraat 1 en drie vrouwen op Brandenburgstraat 3
Totaal aantal plaatsen 8

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Begeleid wonen
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Brandenburgstraat 1 en 3
6584 EK Molenhoek
  • Brandenburgstraat
    Brandenburgstraat 1 en 3
    6584 EK Molenhoek