Naar inhoud
18028 Stevig Arbeidsmarkt 3

Crisisunit - STEVIG

Crisisunit STEVIG is er, zoals de naam al zegt, voor crisisopvang. Je kunt hier tijdelijk terecht om tot rust te komen en stoom af te blazen. We streven ernaar je opnameduur zo kort mogelijk te houden en je snel te laten terugkeren naar je vertrouwde omgeving. Dat is immers de plek waar je straks weer op eigen benen moet staan.Onze groep bestaat uit maximaal twaalf personen. Afhankelijk van de groepsgrootte zijn er altijd minimaal twee begeleiders aanwezig.

Als je een acuut gevaar vormt voor jezelf of voor je omgeving, dan word je gedwongen opgenomen met een IBS (een inbewaringstelling). Dat betekent dat je beperkt bent in je vrijheden en eventueel een aangepast programma volgt. Natuurlijk kijken wij goed naar je om en bezoeken wij je op je kamer. Ook proberen we om zo nu en dan iets met je te ondernemen: een spelletje of een wandeling onder begeleiding bijvoorbeeld.

Is je opname vrijwillig, dan ben je onder voorwaarden vrij om te gaan en staan waar je wilt. De crisisunit van STEVIG is een plek om te stabiliseren; het is geen behandellocatie. Op voorschrift geven wij medicatie, maar je volgt bij ons geen therapie. Wel werken wij in een multidisciplinair team samen met psychologen en psychiaters. Heb je behandeling nodig, dan kun je die eventueel al bij ons opstarten voordat je naar je behandellocatie wordt overgeplaatst. Bij de crisisunit bekijken we elke week hoe het met je gaat en of je er klaar voor bent om de volgende stap te zetten – naar een andere locatie of terug naar huis.

Foto's van Crisisunit - STEVIG

Meer informatie over Crisisunit - STEVIG

Voor wie

De crisisunit van STEVIG biedt plek aan maximaal twaalfmannen en vrouwen vanaf 18 jaar tot 65+ met een lichte verstandelijke beperkingen sterke gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek en/ofverslavingsproblematiek (agressie, psychosen, borderline). De crisisunit isniet toegerust op mensen met een zwaardere verstandelijke beperking en kanvanwege de aard van de opvang geen intensieve verzorging bieden.

Voorzieningen
  • Opvang voor mensen met een juridische maatregel of inbewaringstelling
  • 24-uurs begeleiding
  • Niet rolstoeltoegankelijk
Omgeving

De crisisunit van STEVIG is gevestigd op een oudinstellingsterrein en ligt op ongeveer 5 kilometer van Oostrum en 7 kilometervan Venray. Het terrein is goed bereikbaar met de fiets, de auto en met hetopenbaar vervoer.

Website https://www.stevig.nl
Aantal open plaatsen 0
Totaal aantal plaatsen 12

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Opvang
Crisisopvang
Doelgroep
Kinderen en jongeren (0-17 jaar)
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Wanssumseweg 14
5807EA Oostrum
  • Crisisunit - STEVIG
    Wanssumseweg 14
    5807EA Oostrum