Naar inhoud
Het coronavirus, beleid en ontwikkelingen Coronavirus Lees meer
20190125 STEVIG

De Pleinen - STEVIG

Behandelcentrum STEVIG is er voor mannen en vrouwen met een licht verstandelijke beperking, een ernstige gedragsstoornis en/of psychiatrische problemen en al dan niet een strafrechtelijke veroordeling. De klinische afdelingen ‘De Pleinen’ maken onderdeel uit van het behandelcentrum. Bij De Pleinen verblijf je met acht of negen mensen op een afdeling. Je hebt een eigen kamer en deelt de woonkamer, keuken en badkamer met je medecliënten.

Je wordt behandeld en begeleid door een multidisciplinair team van betrokken begeleiders en vakspecialisten, zoals een gz-psycholoog, psychiater, dramatherapeut en psychomotore therapeut. Voor een optimale behandeling benaderen we ons werk vanuit verschillende invalshoeken: medisch, psychologisch en sociologisch.

Vertrouwen in elkaar en begrip voor ieders situatie zijn belangrijk om goed te kunnen functioneren. Is je omgeving niet goed in balans, dan is de kans groot dat je zelf ook uit balans raakt en dat je geestelijke gezondheid in gevaar komt. Samen met jou en je directe omgeving werken we ernaartoe dat jij weer grip krijgt op je leven en je plek vindt in de maatschappij.

We beginnen uiteraard bij jou. Wat wil je? Wat denk je dat je nodig hebt? Waar loopt je tegenaan? Daarnaast zijn de ervaringen van je directe omgeving (je familie, je vrienden) onmisbaar. Hoe kijken zij tegen de situatie aan en wat vinden zij voor jouw toekomst belangrijk? Dezelfde vragen stellen we aan de andere professionals in jouw zorgnetwerk. Alle mensen die bij jou betrokken zijn moeten het eens zijn over de aanpak en begeleiding. Bij STEVIG vinden we samenwerken heel belangrijk.

Om meer kennis op te doen over mensen met een licht verstandelijke beperking, hun functioneren en de behandeling van gedrags- en psychiatrische problematiek, doen we bij STEVIG ook wetenschappelijk onderzoek. Zo kunnen we jouw behandeling en ondersteuning voortdurend verder verbeteren.

Foto's van De Pleinen - STEVIG

Meer informatie over De Pleinen - STEVIG

Voor wie

Mannen en vrouwen van 16 jaar tot 65+ met een lichtverstandelijke beperking, sterke gedragsproblemen en/of psychiatrischeproblematiek en al dan niet een strafrechtelijke veroordeling.

Voorzieningen
  • Eigen kamer
  • Gedeelde woonkamer, keuken en badkamer
  • Beperkt toegankelijk voor mensen in rolstoel
Omgeving

De klinische afdelingen De Pleinen van behandelcentrumSTEVIG liggen aan de rand van Oostrum in een rustige, landelijke omgeving. Delocatie is goed bereikbaar met de fiets, de auto en het openbaar vervoer.

Website https://www.stevig.nl
Aantal open plaatsen 0
Totaal aantal plaatsen 0

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Beschermd wonen
Hulp
Onderzoek en behandeling
Hulp bij sterke gedragsproblemen (STEVIG)
Forensische zorg (STEVIG)
Doelgroep
Voor jongvolwassenen (18-29 jaar)
Voor volwassenen (30-49 jaar)
Voor ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Wanssumseweg 14
5807 EA Oostrum
  • De Pleinen - STEVIG
    Wanssumseweg 14
    5807 EA Oostrum

Accepteer cookies voor chat