Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Dichterbij 5

De Grutto

Aan de Grutto in Oss heeft Dichterbij een 24-uurs-woonvoorziening met dagbesteding. De veertien appartementen zijn bedoeld voor bewoners die langdurige zorg krijgen, bewoners die trainen om zelfstandig te gaan wonen en bewoners die zelfstandig wonen met ambulante begeleiding.

Wonen en begeleiding

Kom je bij De Grutto wonen, dan houd je zo veel mogelijk zelf de touwtjes in handen. We leren je de vaardigheden om zo zelfstandig mogelijk te wonen en ondernemen samen veel gezellige activiteiten. Natuurlijk is er altijd iemand in de buurt die je kan helpen als dat nodig is. De begeleiding houdt kantoor in een van de woningen. 

Net als de andere bewoners krijg je een sleutel van de gezamenlijke ontmoetingsruimte bij het kantoor. Daar kun je binnenlopen voor een kop koffie, een praatje en een spelletje. Bij de inloop kun je ook iedere dag aanschuiven om met je medebewoners en begeleiders te eten. We hebben een aantal buurtbewoners en vrijwilligers die heerlijk voor ons koken. Als je dat leuk vindt, kun je hen natuurlijk altijd meehelpen. In de wijk Ruwaard is nog een tweede inloopruimte. Ook daar ben je van harte welkom. De begeleiding is daar iedere week op vaste momenten aanwezig. We vertellen je graag wanneer je er terecht kunt. 

Dagbesteding en vrije tijd

Als dagbesteding hebben we op initiatief van een van onze bewoners een eigen klussenbedrijf opgezet: klussenteam Karwij! We zijn begonnen met klussen in de woningen van Dichterbij, maar worden steeds vaker ook door buurtbewoners gevraagd: voor kleine verhuizingen en om een vloer te leggen, muren te sauzen, behang af te steken of een kast in elkaar te zetten. In ons eigen pand repareren we fietsen en bewerken we hout. Beginnen je handen al te jeuken? Kom gerust een keer bij ons kijken! 

Ook in je vrije tijd hoef je je niet te vervelen. Om lekker in beweging te blijven, heb je volop de keuze. We gaan regelmatig samen voetballen, hardlopen, tafeltennissen, fitnessen, sporten in de gymzaal en wandelen. Houd jij meer van darten of hockeyen? Dan gaan we dat toch ook een keer doen!

Foto's van De Grutto

Meer informatie over De Grutto

Voor wie

Mannen en vrouwen van 18 tot 55 jaar met een lichteverstandelijke beperking met bijkomende gedragsproblemen; zowel mensen die langdurige woonzorg nodig hebben als mensen die zelfstandig kunnen wonen met ambulante begeleiding.

Voorzieningen
 • 14 appartementen onder één dak; deels op de begane grond, deels op de eerste verdieping
 • 24-uurs zorg
 • Ambulante begeleiding
 • Nachtzorg optioneel
 • Dagbesteding: eigen klussendienst
 • Geen lift aanwezig
Omgeving

De Grutto ligt in een rustige woonwijk aan de rand van Oss, vlakbij Berghem. De locatie is goed bereikbaar per fiets, auto en openbaar vervoer. De bushalte is vlakbij.

Website http://www.dichterbijgrutto.nl
Aantal open plaatsen 2
Totaal aantal plaatsen 14

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Begeleid wonen
Dagbesteding
Doelgroep
Voor jongvolwassenen (18-29 jaar)
Voor volwassenen (30-49 jaar)
Voor ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Grutto 56, 58, 60, 62, 64, 68, 70, 72
5348 VM Oss
 • De Grutto
  Grutto 56, 58, 60, 62, 64, 68, 70, 72
  5348 VM Oss

Accepteer cookies voor chat