Naar inhoud
Ziep4

Dagbesteding specifieke groep 10, locatie Ziep

Dagbesteding specifieke groep 10 maakt deel uit van locatie de Ziep voor zeer beschermd wonen en dagbesteding. Kom je naar onze kleinschalige dagbesteding, dan kun je genieten van rust en ruimte en van activiteiten op je eigen niveau en in je eigen tempo. De bosrijke omgeving leent zich goed voor mooie wandel- en fietstochten.

We hebben de groep gesplitst in twee ruimtes, die verbonden wordt door een keuken. Je kiest je plekje en kunt lekker aan de slag, bijvoorbeeld met het vouwen van folders. Heb je er behoefte aan even op jezelf te zijn, dan kun je je terugtrekken in een van de vier kamers die we hiervoor hebben ingericht.

Hou je ervan om buiten in de weer te zijn, dan kun je bij ons je hart ophalen. Er is op ons terrein en in de omgeving van alles te doen: we werken op een manege en bij een boer in de buurt, kloven hout, vullen er zakken mee en brengen dit langs bij bewoners in de omgeving, we lopen een krantenwijk, bezorgen incontinentiemateriaal bij buurtbewoners, ruimen bermafval op en onderhouden de kleedlokalen bij de plaatselijke voetbalclub.

Je begeleiders stimuleren je elke dag om stapjes vooruit te zetten. Ze kennen je behoeften en je complexe zorgvraag en begrijpen welke ondersteuning je nodig hebt. Ze hebben aan een half woord genoeg. Als je soms boos of agressief bent of destructief gedrag vertoont, ben je bij hen in goede handen. Zij weten hoe je de rust kunt hervinden om je dagprogramma weer op te pakken.

Foto's van Dagbesteding specifieke groep 10, locatie Ziep

Meer informatie over Dagbesteding specifieke groep 10, locatie Ziep

Voor wie

Acht volwassen mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 jaar tot 50-plus met een complexe zorgvraag. Zij hebben een lichte of matige tot ernstige verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblematiek.

Voorzieningen
  • Twee groepsruimtes
  • Vier individuele kamers
  • Buitenplaats
  • Eigen bus voor vervoer naar activiteiten
Omgeving

Locatie de Ziep ligt in een bosrijke omgeving, in het buitengebied van Ottersum. De kernen van Gennep en Ottersum bevinden zich ongeveer vijf kilometer verderop. De Ziep is goed bereikbaar per fiets en auto, maar minder goed met het openbaar vervoer.

Aantal open plaatsen 0
Aantal plaatsen per woning 8
Totaal aantal plaatsen 8

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding en werk
Groene dagbesteding
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
De Ziep 1
6595 NZ Ottersum
  • Dagbesteding specifieke groep 10, locatie Ziep
    De Ziep 1
    6595 NZ Ottersum

Chat met ons