Naar inhoud
Locaties

De Ziep 10 en 11

De Ziep in Ottersum is een bijzondere woonlocatie met dagbesteding voor mannen en vrouwen van 18 jaar tot 65-plus met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De Ziep heeft tien woongroepen met vier tot vijf bewoners, heerlijk rustig en midden in het groen. We bieden ook crisisopvang aan mensen die zijn vastgelopen. Met een zinvolle dagbesteding helpen we hen om hun normale leven weer op te pakken.

De Ziep 10 en 11


De Ziep 10-11 is een moderne geschakelde woning voor acht mannen en vrouwen vanaf 30 jaar. Je slaapkamer met badkamer en tuin zijn helemaal jouw domein; hier kun je je in alle rust even terugtrekken. Heb je juist behoefte aan gezelschap, dan kom je naar de gedeelde woon- en eetkamer of de mooie gezamenlijke tuin om een praatje te maken en een kopje koffie te drinken met je medebewoners en begeleiders. En nodig ook gerust je familie uit; ze zijn altijd welkom!

Begeleiding en dagbesteding

Je enthousiaste begeleiders staan altijd voor je klaar en hebben aan een half woord genoeg om je de ondersteuning te bieden die je nodig hebt. Als je soms boos of agressief bent, ben je bij hen in goede handen. Zij weten hoe je de rust kunt hervinden om er weer een fijne dag van te maken.

In overleg met jou en je verwanten stellen je begeleiders een leuk en zinvol dagprogramma voor je samen waarin jouw mogelijkheden, behoeften en wensen centraal staan. Overdag ga je naar je dagbesteding. Daar fiets je zelf naartoe of je wordt gebracht en gehaald met de taxi. Wil je na het werken of in de avond ook nog wat ondernemen? Dat kan hoor. Zwemmen, paardrijden, knutselen, zingen in een koor: we kennen alle activiteiten, clubjes en verenigingen in de buurt.

Foto's van De Ziep 10 en 11

Meer informatie over De Ziep 10 en 11

Voor wie

De Ziep 10-11 is een woonlocatie met zorg voor acht volwassen en ouder wordende mannen en vrouwen (momenteel alleen vrouwen) met een matige tot ernstige verstandelijke beperking, gedragsproblemen en hechtingsproblematiek. Alle bewoners zijn communicatief vaardig. Het niveau van hun emotionele ontwikkeling is beperkt.

Voorzieningen

- 24-uurs woonzorg
- Nachtzorg op locatie
- Dagbesteding op locatie
- Theehuis voor gezamenlijke activiteiten
- Sportveld
- Belevingsgerichte speeltuin
- Paardrijden
- Bosrijke omgeving
- Rolstoelvriendelijk

Omgeving

De Ziep ligt in het buitengebied van Ottersum, midden in het groen. Het terrein voor zeer beschermd wonen is vrij van verkeer. De dorpskernen van Gennep en Ottersum liggen vijf kilometer verderop. De Ziep is niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aantal plaatsen per woning 8 (2x4)
Totaal aantal plaatsen 8

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Beschermd wonen
Begeleid wonen
Opvang
Crisisopvang
Doelgroep
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
De Ziep 10 en 11
6595 NZ Ottersum
  • De Ziep 10 en 11
    De Ziep 10 en 11
    6595 NZ Ottersum

Accepteer cookies voor chat