Naar inhoud
Header De Ziep 4 5 4330

De Ziep 4 en 5

De Ziep in Ottersum is een bijzondere woonlocatie met dagbesteding voor mannen en vrouwen van 18 jaar tot 65-plus met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De Ziep heeft tien woongroepen met vier tot vijf bewoners, heerlijk rustig en midden in het groen. We bieden ook crisisopvang aan mensen die zijn vastgelopen. Met een zinvolle dagbesteding helpen we hen om hun normale leven weer op te pakken.

De Ziep 4 en 5


Bij de Ziep 4 en 5 woon je in een geschakelde vierpersoonswoning. Je medebewoners zijn net als jij tussen de 30 en 50 jaar en hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking met bijkomende gedragsproblemen. 

Wonen

Bij de Ziep heb je een ruime (slaap)kamer die je naar eigen smaak kunt inrichten. Zo wordt de Ziep echt jouw thuis. De woonkamer deel je met je huisgenoten. Je eet er samen, kunt er tv kijken, muziek luisteren, een spelletje spelen en je familie ontvangen – ze zijn altijd welkom!

Begeleiding

Je begeleiders stimuleren je elke dag om stapjes vooruit te zetten. Ze kennen je behoeften en (complexe) zorgvraag en begrijpen welke ondersteuning je nodig hebt. Ze hebben aan een half woord genoeg. Als je soms boos of agressief bent of destructief gedrag vertoont, ben je bij hen in goede handen. Zij weten hoe je de rust kunt hervinden om de draad weer op te pakken. Bij de Ziep staat altijd iemand voor je klaar. Ook ’s nachts.

Dagbesteding


Doordeweeks ga je naar je dagbesteding, op het terrein van de Ziep of in de buurt. Wat vind je leuk, wat doe je graag, wat kun je goed en wat wil je nog leren? Door goed te kijken en luisteren naar jouw mogelijkheden en behoeften, stellen je begeleiders een fijn en zinvol dagprogramma voor je samen. Er is op ons terrein en in de omgeving van alles te doen:  we werken op een manege en bij een boer in de buurt, kloven hout, brengen dit langs bij bewoners in de omgeving, we lopen een krantenwijk, ruimen bermafval op en onderhouden de kleedlokalen bij de plaatselijke voetbalclub.  

Bij de Ziep trekken we er ook graag op uit. De ene keer met jou en je huisgenoten, de andere keer samen met de bewoners van de andere groepswoningen op het terrein. Dan gaan we bijvoorbeeld zwemmen, fietsen, wandelen of paardrijden. Of we rijden met onze eigen bus naar het dorp voor een ijsje.

Foto's van De Ziep 4 en 5

Meer informatie over De Ziep 4 en 5

Voor wie

Mannen en vrouwen tussen de 30 en 50 jaar met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblemen. Het taal- en spraakniveau van de bewoners is laag. Het niveau van hun emotionele ontwikkeling is laag. Alle bewoners hebben een stoornis binnen het autismespectrum. Zij kunnen destructief of agressief gedrag laten zien (materialen kapot maken, agressie naar anderen).

Voorzieningen

- 24-uurs woonzorg
- Nachtzorg op locatie
- Intensieve verzorging en ondersteuning
- Nauwe samenwerking met gedragskundige, arts VG en therapeuten
- Dagbesteding op locatie en in de omgeving
- Eigen bus voor vervoer naar dagbesteding en activiteiten
- Theehuis voor gezamenlijke activiteiten
- Belevingsgerichte speeltuin
- Paardrijden
- Bosrijke omgeving
- Rolstoelvriendelijk

Omgeving

De Ziep ligt in het buitengebied van Ottersum, midden in het groen. Het terrein voor zeer beschermd wonen is vrij van verkeer. De dorpskernen van Gennep en Ottersum liggen vijf kilometer verderop. De Ziep is niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aantal plaatsen per woning 8 (2x4)
Totaal aantal plaatsen 8

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Beschermd wonen
Begeleid wonen
Dagbesteding en werk
Groene dagbesteding
Hulp
Onderzoek en behandeling
Opvang
Crisisopvang
Doelgroep
Volwassenen (30-49 jaar)
Adresgegevens
De Ziep 4 en 5
6595 NZ Ottersum
  • De Ziep 4 en 5
    De Ziep 4 en 5
    6595 NZ Ottersum

Chat met ons