Naar inhoud
Dichterbij 5 Header 2000x550px

De Ziep 6

De Ziep in Ottersum is een bijzondere woonlocatie met dagbesteding voor mannen en vrouwen van 18 jaar tot 65-plus met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De Ziep heeft tien woongroepen met vier tot vijf bewoners, heerlijk rustig en midden in het groen. We bieden ook crisisopvang aan mensen die zijn vastgelopen. Met een zinvolle dagbesteding helpen we hen om hun normale leven weer op te pakken.

De Ziep 6


De Ziep 6 is een besloten woonomgeving voor vijf bewoners van 18 jaar tot 50-plus met een matige tot ernstige verstandelijke beperking of een lichte verstandelijke beperking en sterke gedragsproblemen. 

Wonen

Je hebt er net als de andere bewoners een appartement voor jezelf met een woonkamer, slaapkamer en badkamer. Daarnaast zijn er een grote gezamenlijke keuken en woonkamer om samen te eten, wat te drinken, te kletsen en tv te kijken. Vind je het gezellig om je familie uit te nodigen? Doen hoor! Ze zijn altijd welkom.

Begeleiding en dagbesteding

Je begeleiders stimuleren je elke dag om stapjes vooruit te zetten. Ze kennen je behoeften en je (complexe) zorgvraag en begrijpen welke ondersteuning je nodig hebt. Ze hebben aan een half woord genoeg. Als je soms boos of agressief bent of destructief gedrag vertoont, ben je bij hen in goede handen. Zij weten hoe je de rust kunt hervinden om de draad weer op te pakken.

Bij de Ziep 6 is geen dag hetzelfde. Hoe ben je vanmorgen opgestaan? Wat is je stemming? Waar heb je behoefte aan? Blijven we in en om het huis of trekken we er vandaag op uit? Je begeleiders stellen elke dag een fijn en zinvol programma voor je samen met individuele en groepsactiviteiten. Dagbesteding maakt hier voor de meeste bewoners ook onderdeel van uit. Er is een fruitproject, je kunt je uitleven op het kloven van hout, de was sorteren en opruimen, boodschappen doen, lekker knutselen, … en dan hebben we het nog niet eens gehad over het mooie sportveld op ons terrein en het theehuis waar we met de andere groepen leuke activiteiten organiseren. Bij de Ziep zit je goed!

Foto's van De Ziep 6

Meer informatie over De Ziep 6

Voor wie

Mannen en vrouwen van 18 jaar tot 50-plus met een matige tot ernstige verstandelijke beperking of lichte verstandelijke beperking en sterke gedragsproblemen. De medewerkers van de Ziep 6 zijn toegerust op de begeleiding van bewoners met autisme, hechtingsproblematiek, persoonlijkheidsstoornissen, angststoornissen, dementie en verbale en non-verbale agressie en (seksuele) intimidatie.

Voorzieningen

- 24-uurs woonzorg
- Nachtzorg op locatie
- Dagbesteding op locatie
- Theehuis voor gezamenlijke activiteiten
- Sportveld
- Belevingsgerichte speeltuin
- Paardrijden
- Bosrijke omgeving
- Rolstoelvriendelijk

Omgeving

De Ziep ligt in het buitengebied van Ottersum, midden in het groen. Het terrein voor zeer beschermd wonen is vrij van verkeer. De dorpskernen van Gennep en Ottersum liggen vijf kilometer verderop. De Ziep is niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aantal plaatsen per woning 5
Totaal aantal plaatsen 5

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Beschermd wonen
Begeleid wonen
Dagbesteding en werk
Hulp
Onderzoek en behandeling
Opvang
Crisisopvang
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
De Ziep 6
6595 NZ Ottersum
  • De Ziep 6
    De Ziep 6
    6595 NZ Ottersum

Chat met ons