Naar inhoud
Locaties

De Ziep 8

De Ziep in Ottersum is een bijzondere woonlocatie met dagbesteding voor mannen en vrouwen van 18 jaar tot 65-plus met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De Ziep heeft tien woongroepen met vier tot vijf bewoners, heerlijk rustig en midden in het groen. We bieden ook crisisopvang aan mensen die zijn vastgelopen. Met een zinvolle dagbesteding helpen we hen om hun normale leven weer op te pakken.

De Ziep 8


De Ziep 8 is een moderne schakelwoning voor vijf bewoners met een verstandelijke beperking. Je hebt er een slaapkamer, badkamer en tuintje voor jezelf; jouw eigen stek waar je fijn op jezelf kunt zijn. Maar natuurlijk ben je bij De Ziep ook deel van de groep. We hebben een gezellige woon- en eetkamer en een mooie tuin waar we van alles samen doen – en waar je familie natuurlijk ook welkom is. 

Dagbesteding

Overdag gaan jij en je medebewoners naar je dagbesteding of werk. Je wordt gebracht en gehaald met de taxi of wandelt er zelf naartoe. Is dagbesteding op locatie (tijdelijk) te veel voor je, dan ga je samen met je woonbegeleiders naar de dagbestedingsruimte op het terrein voor een activiteitenprogramma dat aansluit bij jouw mogelijkheden en wensen.

Begeleiding

Je begeleiders zijn vertrouwde gezichten. Jullie kennen elkaar goed en zij hebben aan een half woord genoeg om je de ondersteuning te bieden die je nodig hebt. Als je soms boos of agressief bent of (zelf-)destructief gedrag vertoont, ben je bij hen in goede handen. Zij weten hoe je de rust kunt hervinden om de draad weer op te pakken. Bij De Ziep staat altijd iemand voor je klaar.

Foto's van De Ziep 8

Meer informatie over De Ziep 8

Voor wie

Volwassen en ouder wordende mannen en vrouwen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblemen (automutilatie, hechtingsproblematiek, autisme, agressie).

Voorzieningen

- 24-uurs woonzorg
- Intensieve verzorging en ondersteuning
- Dagbesteding op locatie en in de omgeving
- Theehuis voor gezamenlijke activiteiten
- Belevingsgerichte speeltuin
- Paardrijden
- Bosrijke omgeving
- Rolstoelvriendelijk

Omgeving

De Ziep ligt in het buitengebied van Ottersum, midden in het groen. Het terrein voor zeer beschermd wonen is vrij van verkeer. De dorpskernen van Gennep en Ottersum liggen vijf kilometer verderop. De Ziep is niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aantal plaatsen per woning 5
Totaal aantal plaatsen 5

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Beschermd wonen
Begeleid wonen
Dagbesteding en werk
Belevingsgerichte dagbesteding
Opvang
Crisisopvang
Doelgroep
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
De Ziep 8
6595 NZ Ottersum
  • De Ziep 8
    De Ziep 8
    6595 NZ Ottersum

Chat met ons