Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
1 algemeen 1

Dagbesteding Sambeek

Bij Dagbesteding Sambeek biedt Dichterbij zinvolle en gezellige dagbesteding aan mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. De begeleiders kijken samen met de cliënten, de coördinatoren van de woonlocaties en de familie welke dagbesteding past bij de wensen en mogelijkheden.

Wat kun je allemaal doen?


We werken in drie verschillende lokalen. In ieder lokaal is ruimte voor ongeveer 8 personen. Je hoeft niet te kiezen voor lokaal 1, lokaal 2 of lokaal 3. Je kunt iedere dag in alle drie terecht. Mooi toch?

In het ene lokaal kun je belevingsgerichte activiteiten doen. Je kunt daar leuk spelen met sensopathisch spelmateriaal: lekker proeven, ruiken, zien, voelen en horen. We luisteren daar ook graag naar muziek en je kunt er fijn snoezelen. Ken je de Qwiek al? Die hebben we er ook!

Dan is er een lokaal waar je creatief aan de slag kunt. Natuurlijk mag je zelf kiezen wat je wilt doen. Misschien vind je het leuk om te breien. Of verf je liever? Je kunt er ook kleien of borduren. En veel meer.

Hou jij van dienstverlening? Kom maar naar het derde lokaal. Je helpt dan bijvoorbeeld mee op de school die naast de dagbesteding zit. Daar kun je de kleuters voorlezen. Of de juffen van de bieb helpen. En een kopje thee brengen naar de leraren. Op vrijdag ga je vanuit dit lokaal naar het klooster. We maken daar dan soep voor de vrijwilligers. Tussendoor zijn er natuurlijk ook rustige momenten. Dan kun je bijvoorbeeld fijn handwerken of een boekje lezen.

We gaan ook graag naar buiten. Bijvoorbeeld voor activiteiten in gemeenschapshuis De Elsenhof. En we halen iedere drie weken het glas op in de wijk. Iedereen is altijd blij met onze hulp. En daar worden we zelf ook blij van!

Foto's van Dagbesteding Sambeek

Meer informatie over Dagbesteding Sambeek

Voor wie

Voor volwassenen met een lichte, matige of ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking, soms in combinatie met moeilijk(er) verstaanbaar gedrag.

Voorzieningen

- Rolstoeltoegankelijk
- Invalidentoilet
- Trampoline
- Snoezelruimte
- Duofiets
- Schommel
- Waterbed
- Qwiek

Omgeving

Dagbesteding Sambeek ligt aan de Grotestraat, een drukke doorgaande weg. Vlak in de buurt vind je een kerk, een gemeenschapshuis, een cafétaria en een fruitzaak. Je loopt in een kwartier naar het gezellige centrum van Boxmeer. De locatie is met het openbaar vervoer bereikbaar via de buurtbus.


‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding
Ambacht en creatief
Belevingsgericht
Doelgroep
Voor jongvolwassenen (18-29 jaar)
Voor volwassenen (30-49 jaar)
Voor ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Grotestraat 68
5836 AH Sambeek
  • Dagbesteding Sambeek
    Grotestraat 68
    5836 AH Sambeek

Accepteer cookies voor chat