Naar inhoud
12 algemeen 12

Abdijlaan, Mr. van Coothstraat, Nonnenveld

Woon jij graag zelfstandig, maar heb je soms wat hulp nodig? Dan passen de Dichterbij-locaties Abdijlaan, Nonnenveld en Mr. van Coothstraat goed bij jou. Ze liggen alle drie in of vlak bij het centrum van Uden. De begeleiders bieden daarnaast ambulante begeleiding aan cliënten die in hun eigen huis wonen en daar wat ondersteuning bij nodig hebben.

Individueel wonen bij Dichterbij


Je woont in een appartement van Dichterbij, dat je helemaal naar jouw smaak kunt inrichten. Overdag ga je naar je werk of naar de dagbesteding. In je vrije tijd doe je de dingen die jij leuk vindt. Bijvoorbeeld sporten of gezellig op bezoek bij familie en vrienden.

Begeleiding


In je weekplanning staat precies wat je die week doet en welke hulp je daarbij nodig hebt. De begeleiding komt op vaste momenten bij jou langs. Je krijgt dan praktische hulp, bijvoorbeeld bij het koken of boodschappen doen. Maar de begeleiding kan jou ook helpen ook om nieuwe dingen te leren. Bijvoorbeeld hoe je afspraken kunt plannen. De begeleiders zijn ook benieuwd naar hoe het met je gaat. Vertel ze maar hoe je dag was. Wat vond je leuk en fijn? Wat vond je lastig?

Heb je tussentijds een vraag of probleem? Dan kun je altijd even bellen of whatsappen. De begeleiding zit op loopafstand, dus ze zijn snel bij je als het nodig is.

Foto's van Abdijlaan, Mr. van Coothstraat, Nonnenveld

Meer informatie over Abdijlaan, Mr. van Coothstraat, Nonnenveld

Voor wie

Voor volwassen mannen en vrouwen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, soms in combinatie met moeilijk(er) verstaanbaar gedrag.

Voorzieningen

- 24 uur per dag begeleiding en ondersteuning
- De begeleiding vindt het heel belangrijk om er 'te zijn' voor de cliënt
- Begeleiding van cliënten die wonen in een Dichterbij-appartement
- Begeleiding van cliënten die wonen in een huis van de woningbouwvereniging
- Hulp op maat, bijvoorbeeld bij koken, wassen en verkeersveilig worden

Omgeving

Uden is een bruisende gemeente met een gezellig centrum. Vanuit de Abdijstraat, Nonnenveld en de Mr. van Coothstraat fiets je in 5 minuten naar de winkels en terrasjes. Ook dicht bij zijn het bos (10 minuten fietsen) en het park (10 minuten lopen). De Abdijstraat, Nonnenveld en de Mr. van Coothstraat zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De bushalte is in de buurt; het busstation ligt op ongeveer 10 minuten lopen.

Aantal plaatsen per woning Abdijlaan: 4 x 1-persoonsappartement; Nonneveld: 2 x1-persoonsappartement ; Mr. van Coothstraat: 7 x 1-persoonsappartement. Plus ambulante begeleiding van cliënten in eigen huis.

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Begeleid wonen
Hulp
Ondersteuning thuis
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Adresgegevens
Abdijlaan, Nonnenveld en Mr. van Coothstraat
Uden
  • Abdijlaan, Mr. van Coothstraat, Nonnenveld
    Abdijlaan, Nonnenveld en Mr. van Coothstraat
    Uden