Naar inhoud
Locaties

Activiteitencentrum 't Veld

In Uden heeft Dichterbij een dagbestedingslocatie met een zeer breed aanbod voor (jong)volwassenen en ouderen met een lichte tot ernstige verstandelijke (meervoudige) beperking, soms in combinatie met autisme, psychische problemen en/of moeilijk verstaanbaar gedrag. In totaal zijn er vier verschillende afdelingen, allemaal onder hetzelfde dak.

Arbeid & Ontwikkeling


De afdeling Arbeid & Ontwikkeling past bij jou als je graag arbeidsmatig werk doet. Je kunt daar inpak- en ompakwerk doen. Of bijvoorbeeld producten stickeren. Maar bij inspanning hoort ook ontspanning. Daarom maken we ook tijd om creatief bezig te zijn. En we kijken graag films met elkaar. Of maken een wandeling of halen samen de boodschappen. En natuurlijk doen we mee aan de themaweken binnen ’t Veld.

Je begeleiders zorgen voor de structuur en duidelijkheid die jij nodig hebt. Ze leren je ook om met andere mensen om te gaan én om goed samen te werken. Je leert bovendien om zelfstandig te werken en hoe je met de apparaten om moet gaan. Verder kun je er leuke workshops volgen en meegaan op excursie. En misschien wel het allerbelangrijkste: we zorgen samen voor veel gezelligheid, humor en een goede sfeer!

Werk & Beleving


Heb jij snel last van prikkels en kun je niet te veel druk aan? Dan past de afdeling Werk & Beleving vast goed bij jou. Je begeleiders weten dat jij de ene dag meer aan kunt dan de andere. Daarom kun je er steeds kiezen: in een klein groepje aan de slag of rustig in je eentje. Je bent vast benieuwd wat je er zoal kunt doen. Dat is heel afwisselend: productiewerk, snoezelen, zwemmen, muziek luisteren, wandelen, knutselen, puzzelen, kookactiviteiten of bijvoorbeeld oud papier wegbrengen. Maar werkdruk? Daar doen we niet aan: jij bepaalt zelf het tempo!

Activering


De afdeling Activering heeft drie verschillende ruimtes voor dagbesteding. De activiteiten zijn gericht op beleving: alles draait om wat jij leuk vindt en kunt. We maken en luisteren graag muziek. Je kunt ook meegaan wandelen. Een sensopathisch spel doen. Snoezelen of genieten van wellness-momentjes. Voorgelezen worden. Noem maar op, en het kan. In een groep of individueel, precies wat bij jou past. Op de afdeling komt ook een beweegcoach langs en je kunt er terecht voor fysio-, muziek- en speltherapie.

Je begeleiders zorgen voor de ontspannen veiligheid en geborgenheid die je nodig hebt. Je kunt ook op ze rekenen voor je dagelijkse verzorging en voor medisch handelingen die daarbij horen. De afdeling heeft alles in huis wat nodig is, bijvoorbeeld een bedbox, een verwarmd waterbed en zitzak.

Activiteiten


De activiteitengroep werkt met thema’s die passen bij de tijd van het jaar. De ene keer is dat het WK voetbal, de andere keer het voorjaar of de kerst. Natuurlijk mag jij zelf kiezen wat je graag wilt doen. Je kunt aanschuiven bij een groepje, maar er is ook alle ruimte om zelfstandig te werken. Hou jij van knutselen, kleuren of puzzelen? Dan regelen we dat. Vind je het fijn om spullen te sorteren of productiewerk te doen? Dat kan ook.

Ontmoetingsruimte


We hebben een heel gezellige ontmoetingsruimte. Daar organiseren we iedere dag leuke activiteiten voor alle bezoekers van ’t Veld. Op vrijdagmiddag is er altijd een disco. Je begeleiders organiseren ook leuke workshops, bijvoorbeeld schilderen, tekenen, koken of wellness/beauty. Je kunt er ook meedoen met bewegingsactiviteiten of luisteren naar mooie voorleesverhalen.

Meer informatie over Activiteitencentrum 't Veld

Voor wie

Voor (jong)volwassenen en ouderen met een lichte tot ernstige verstandelijke of meervoudige beperking, soms in combinatie met autisme, psychische problemen en/of moeilijk verstaanbaar gedrag.

Voorzieningen
 • Diverse dagbesteding, van belevingsgericht tot arbeidsmatig
 • Dagbesteding en (medische) verzorging
 • Rolstoelvriendelijk
 • Medische faciliteiten als bedbox, verwarmd waterbed en zitzak
 • Badkamer
 • Snoezelruimte
 • Rustruimtes
 • Gezamenlijke ontmoetingsruimte
 • Omsloten buitenruimte met schommels
Omgeving

Activiteitencentrum ’t Veld ligt centraal in Uden. Je loopt in vijf minuten naar het centrum, naar het park en naar het zwembad. De locatie is goed bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer.

Foto's van Activiteitencentrum 't Veld


‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding en werk
Arbeidsmatige dagbesteding
Creatieve dagbesteding & ambacht
Belevingsgerichte dagbesteding
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Aldetiendstraat 21
5402 ZC Uden
 • Activiteitencentrum 't Veld
  Aldetiendstraat 21
  5402 ZC Uden

Chat met ons