Naar inhoud
5402 ZC 21 010

Activiteitencentrum 't Veld

Ben jij op zoek naar een leuke dagbesteding? En woon je in de buurt van Uden? Dan ben je bij Activiteitencentrum 't Veld op de goede plek! Je kunt er alle kanten op: 't Veld heeft vier verschillende groepen, allemaal onder hetzelfde dak.

Arbeid & Ontwikkeling: mix van werk en ontspanning


Word jij blij van werk? En leer je graag bij? Dan past deze afdeling vast goed bij jou! Je kunt er bijvoorbeeld spullen inpakken. En producten stickeren. Of onderdelen sorteren en aftellen. En leren werken met de drukpers. De begeleiders zijn altijd in de buurt. Zij zorgen voor structuur en leggen je precies uit wat je moet doen. Ze helpen je ook om goed samen te werken met je collega's. En je leert om zelfstandig te werken en hoe je met de apparaten om moet gaan.

Bij inspanning hoort natuurlijk ook ontspanning. Leg je werk maar even opzij. Je kunt dan bijvoorbeeld iets creatiefs gaan doen. Of een fietstochtje of een wandeling maken. Misschien vind je het leuk om mee te gaan met boodschappen doen? Je hulp is welkom! Verder kun je meedoen met de themaweken: kies maar een leuke activiteit uit.
Eén ding is zeker: je kunt elke dag rekenen op veel gezelligheid, humor en een goede sfeer!

Werk & Beleving: prikkelarm en zonder druk


Heb jij snel last van prikkels en kun je niet te veel druk aan? Dan past Werk & Beleving vast goed bij jou. Je begeleiders weten dat jij de ene dag meer aan kunt dan de andere. Daarom kun je er steeds kiezen: in een klein groepje aan de slag of rustig in je eentje. Je bent vast benieuwd wat je er zoal kunt doen. Dat is heel afwisselend: productiewerk, snoezelen, zwemmen, muziek luisteren, wandelen, knutselen, puzzelen, kookactiviteiten of bijvoorbeeld oud papier wegbrengen. Maar werkdruk, daar doen we niet aan: jij bepaalt zelf het tempo!

Activering: belevingsgericht


Iedere dag draait om wat jij leuk vindt en kunt. Zo makkelijk kan het zijn ...
Alle activiteiten zijn gericht op beleving. We maken en luisteren graag muziek. Je kunt ook meegaan wandelen. Of een sensopathisch spel doen. En wat denk je van snoezelen of genieten van wellness-momentjes? Ook leuk: voorgelezen worden en genieten van belevingsverhalen. Noem maar op, en het kan. In een groep of individueel, precies wat bij jou past.

Je begeleiders zorgen voor de ontspannen veiligheid en geborgenheid die je nodig hebt. Je kunt ook op ze rekenen voor je dagelijkse verzorging en voor medische handelingen die daarbij horen. Hulpmiddelen zijn aanwezig, bijvoorbeeld een bedbox, een verwarmd waterbed en een zitzak. Op de afdeling komt ook een beweegcoach langs en je kunt er terecht voor fysio-, muziek- en speltherapie.

Activiteiten: doen


In de activiteitengroep doe je leuke dingen die passen bij de tijd van het jaar. De ene keer is dat het WK voetbal, de andere keer het voorjaar of de kerst. Maar we doen meer! Ben jij bijvoorbeeld helemaal fan van het koningshuis of van een sport? Dan bedenken we daar een leuke activiteit bij. Of hou je van knutselen, kleuren of puzzelen? Dan regelen we dat. Misschien vind je het fijn om spullen te sorteren of productiewerk te doen? Dat kan ook.Wat je ook kiest: je kunt aanschuiven bij een groepje, maar er is ook alle ruimte om zelfstandig te werken. De koffiepauzes en de lunch doen we gezellig samen. Help jij met tafel dekken? Of doe je liever de afwas? Je hulp is welkom en samen gaan we voor 100%!

Ontmoetingsruimte: kloppend hart van 't Veld

Onze ontmoetingsruimte heeft een eigen naam: 't Hart. Je kunt er de mensen van de andere drie groepen ontmoeten. En samen leuke dingen doen. Want in 't Hart worden vaak activiteiten georganiseerd. Zeker een paar keer per week. Je mag zelf kiezen of je meedoet of een keertje overslaat. Er is iedere maand een ander thema. De ene keer is het thema kunst, de andere keer is het thema sprookjes of bijvoorbeeld zomer. Op woensdag is er altijd een beweegactiviteit. Op de andere dagen kun je er knutselen, bakken, genieten van wellness-momentjes of belevingsverhalen, en nog veel meer! Wat zou volgende maand het thema zijn? Ben jij ook zo benieuwd?

'Als je het ons vraagt…'

Meer informatie over Activiteitencentrum 't Veld

Voor wie

Voor (jong)volwassenen en ouderen met een lichte tot ernstige verstandelijke of meervoudige beperking, soms in combinatie met autisme, psychische problemen en/of moeilijk verstaanbaar gedrag.

Voorzieningen
 • Diverse dagbesteding, van belevingsgericht tot arbeidsmatig
 • Dagbesteding en (medische) verzorging
 • Rolstoelvriendelijk
 • Medische faciliteiten als bedbox, verwarmd waterbed en zitzak
 • Badkamer
 • Snoezelruimte
 • Rustruimtes
 • Ontmoetingsruimte 't Hart: iedere maand = themamaand
 • Omsloten buitenruimte met schommels
Omgeving

Activiteitencentrum ’t Veld ligt centraal in Uden. Je loopt in vijf minuten naar het centrum, naar het park en naar het zwembad. De locatie is goed bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer.

Foto's van Activiteitencentrum 't Veld


‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding en werk
Arbeidsmatige dagbesteding
Belevingsgerichte dagbesteding
Creatieve dagbesteding & ambacht
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Aldetiendstraat 21
5402 ZC Uden
 • Activiteitencentrum 't Veld
  Aldetiendstraat 21
  5402 ZC Uden