Naar inhoud
10 algemeen 10

Akelei 14

Wat woon je mooi op de Akelei in Velden! Heerlijk landelijk en vlak bij de Maas. In zo’n klein dorpje ben je al snel een bekend gezicht. Je hoort er al snel helemaal bij. Je 4 huisgenoten zijn allemaal ouder dan 40. Ze hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking en kunnen het goed met elkaar vinden.

Hoe woon je?


Akelei 14 is een ruime, vrijstaande woning. De woonkamer, zithoek, keuken, badkamer en toiletten deel je met je huisgenoten. Je hebt natuurlijk ook een eigen kamer. Daar kun je je fijn terugtrekken. Het huis heeft ook twee tuinen. De voortuin is heel praktisch. In de achtertuin kun je fijn zitten.

Wat doe je overdag?


Doordeweeks ga je naar de dagbesteding. Dat kan bijvoorbeeld bij De Lommse Vennen. We kijken samen welke plek goed bij jou past. Op vrijdag kun je ook kiezen voor dagbesteding thuis. Als je weer thuiskomt, drinken we samen iets lekkers. Vertel maar wat je hebt meegemaakt! Daarna rust je lekker uit. Of je doet een spelletje, luistert fijn naar muziek of kijkt wat tv. En daarna: gezellig samen aan tafel!

Wat doe je in je vrije tijd?


In en rond Velden is van alles te doen. Wat denk je van een disco-avond of kienen in het Sociaal Café? Ook leuk: op pad met de wandelclub of lekker zwemmen. Je kunt ook op bezoek gaan bij andere woongroepen van Dichterbij. Die zijn vlak in de buurt en de begeleiders gaan graag met je mee.

Welke begeleiding krijg je?


Je begeleiders staan voor je klaar als je hulp nodig hebt. Dat kan zijn bij praktische zaken. Bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden. Je kunt ook bij je begeleiders terecht voor een gezellig praatje of als je problemen hebt. Je begeleiders weten dat je af en toe boos of angstig kunt zijn. Dat is helemaal niet erg. Ze helpen je graag om je weer fijn te voelen. Je ouders en familie zijn altijd welkom op de Akelei. Je begeleiders vinden het fijn als zij meedenken over jouw ondersteuning en verblijf.

Foto's van Akelei 14

'Als je het ons vraagt…'

Meer informatie over Akelei 14

Voor wie

Voor volwassenen (40+) en ouderen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, soms in combinatie met moeilijk(er) verstaanbaar gedrag. De huidige bewoners zijn tussen de 50 en 65 jaar oud.

Voorzieningen

- 24 uur per dag begeleiding en ondersteuning
- dagbesteding aan huis op vrijdag
- Ruime woning
- Ruime achtertuin

Omgeving

Akelei 14 ligt in Velden, een rustig dorp vlak bij Venlo. Er zijn winkels voor de dagelijkse levensbehoeften. De omgeving leent zich goed om een wandelingetje te maken, bv door het dorp of in het buitengebied. De omgeving is landelijk, de Maas stroomt vlakbij. De bewoners van het dorp kennen elkaar; de bewoners van Akelei zijn er bekende gezichten en horen er helemaal bij. De Akelei is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: er is een goede busverbinding richting Venlo en Nijmegen.

Aantal plaatsen per woning 5
Totaal aantal plaatsen 5

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Begeleid wonen
Doelgroep
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Akelei 14
5941 AX Velden
  • Akelei 14
    Akelei 14
    5941 AX Velden