Naar inhoud
8 algemeen 8

Akelei 2

De Akelei is een rustige straat in het gemoedelijke dorp Velden. Op nummer 2 staat een mooie vrijstaande woning met voor- en achtertuin; de thuisbasis van maximaal vijf mannen en/of vrouwen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Het huis is ruim opgezet en heeft een gezellige woonkamer, zithoek en keuken. Natuurlijk heeft elke bewoner ook een eigen kamer.

Woon je bij Akelei, dan ga je overdag naar een dagbesteding. Samen met je begeleider maak je je ’s ochtends klaar voor vertrek: wassen, aankleden, ontbijten, brood smeren. Als je in de namiddag thuiskomt, drinken we samen een kop koffie, thee of iets fris. Hoe was je dag? Daarna heb je tot het eten de tijd om uit te rusten of bijvoorbeeld een spelletje te spelen, te knutselen, muziek te luisteren of nog even een blokje om te gaan.

In Velden of een van de dorpen in de buurt is van alles te doen. Wil je je aansluiten bij een sportclub of muziekvereniging, naar de disco- of kienavond in het Sociaal Café, of op bezoek bij een van de andere woongroepen van Dichterbij in de buurt, dan begeleiden we je daar graag bij. Allereerst gaan we er samen een kijkje nemen. Voel je je er thuis, dan bekijken we of je er zelfstandig naartoe kunt. Zo niet, dan regelen we vervoer of brengen we je. Met de mensen daar bespreken we wat je mogelijkheden zijn en wat je nodig hebt, zodat we zeker weten dat je er in je element bent en lekker mee kunt doen.

Foto's van Akelei 2

Meer informatie over Akelei 2

Voor wie

Mannen en vrouwen vanaf 18 jaar met een lichte tot matige verstandelijke beperking.

Voorzieningen

- Ruime woning
- Voor- en achtertuin
- Niet aangepast voor mensen in rolstoel

Omgeving

De Akelei is een rustige straat in het gemoedelijke dorp Velden. De omgeving is landelijk, de Maas stroomt vlakbij. De bewoners van het dorp kennen elkaar; de bewoners van Akelei zijn er bekende gezichten en horen er helemaal bij.

Aantal plaatsen per woning 5
Totaal aantal plaatsen 5

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Adresgegevens
Akelei 2
5941 AX Velden
  • Akelei 2
    Akelei 2
    5941 AX Velden