Naar inhoud
11 algemeen 11

Activiteitencentrum Velp - rode gang

Bij Activiteitencentrum Velp is plek voor iedereen. Ongeveer 100 mensen met een verstandelijke beperking komen ernaartoe voor dagbesteding op maat. Het centrum is onderverdeeld in drie groepen: de blauwe gang, de gele gang en de rode gang.

De rode gang


De rode gang biedt dagbesteding aan (jong)volwassenen en ouderen met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke of meervoudige beperking, soms in combinatie met een lichte mate van moeilijk verstaanbaar gedrag. Daarnaast komen er ouderen om anderen te ontmoeten en samen activiteiten te beleven. Iedereen kan vijf dagen per week terecht, voor hele of halve dagen.

Wat kun je allemaal doen?


In de rode gang zijn vier groepen met ieder een eigen lokaal om in te werken. Je dag begint met een kopje koffie en een gezellig praatje. Daarna kun je echt van alles doen. Het is te veel om op te noemen, maar je wilt vast graag wat voorbeelden.

 • muziek luisteren, muziek maken, zingen
 • bewegen op rollen, matten en ballen
 • snoezelen
 • kinderboerderij bezoeken
 • fietsen op duo- of rolstoelfiets
 • aanschuiven bij de voorleesclub
 • spelen met klankschalen
 • rondrijden met de elektrokar
 • Huifbedrijden
 • BIMmen: Beleven In Muziek
 • Werken met iPad, acticom, schakelknoppen   
 • TMS’en: je waant je in de dansschool, op een paard of op een motor … Beweeg maar lekker mee! 
 • Qwiek: filmprojectie op de muur, bijvoorbeeld van de Efteling, een boerderij of een bos. Het is net alsof je er zelf bent …

Je kunt ook helpen bij het koffie zetten, de was opruimen en wegbrengen en andere klusjes doen. Vind je het leuk om in de tuin te werken en is het mooi weer? Ga maar lekker je gang! Of hou je juist van koken? Kom maar naar de keuken!  

We houden van afwisseling. Daarom vinden veel activiteiten in carrouselvorm plaats. Je kunt dan steeds aansluiten bij de activiteit die jij leuk vindt. Door de dag heen is er natuurlijk ook tijd voor individuele aandacht, voor jou alleen. Tussen de middag eet je je boterham gezellig samen met je basisgroep. Daarna kun je even fijn gaan rusten, als je moe bent.

Begeleiding


Iedere groep heeft twee begeleiders, die jou helpen bij de dingen die je graag wilt doen of leren. Ze letten heel goed op jou: Voel je je goed? Ben je alert? Maak je contact? Wil je wat duidelijk maken? Heb je plezier in de activiteiten? De begeleiding is er ook voor je als je niet helemaal fit bent en ze zorgen dat je op tijd je eventuele medicatie krijgt.

Foto's van Activiteitencentrum Velp - rode gang

Meer informatie over Activiteitencentrum Velp - rode gang

Voor wie

Voor (jong)volwassenen en ouderen met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke of meervoudige beperking, soms in combinatie met een lichte mate van moeilijk verstaanbaar gedrag. De rode gang is daarnaast een ontmoetingsplek voor iedereen die zich er prettig voelt.

Voorzieningen

- Bedboxen
- Relaxfauteuils
- Apart kamertje om te slapen
- Badbrancard
- Tilliften
- Douche (bij ongelukjes)
- Rolstoeltoegankelijk

Omgeving

De Beukenlaan ligt aan de rand van het dorpje Velp, vlak bij Grave. Rond het Activiteitencentrum ligt een bosrijk, verkeersluw terrein. Daarop staan ook woningen van Dichterbij, een oud klooster, een basisschool en kinderboerderij Buiten-“Gewoon”. In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken. Het terrein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Website https://www.facebook.com/ACVelp/
Aantal plaatsen per woning 10 (open plekken op aanvraag)
Totaal aantal plaatsen 50

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding en werk
Belevingsgerichte dagbesteding
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Beukenlaan 9
5363 RA Velp
 • Activiteitencentrum Velp - rode gang
  Beukenlaan 9
  5363 RA Velp