Naar inhoud
8198 Gennep LR

Kinderboerderij Buiten-"Gewoon"

Kinderboerderij Buiten-“Gewoon” staat op een prachtige plek, aan de rand van Velp. Dichterbij heeft er 18 plekken voor volwassen cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking, soms in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag of bijvoorbeeld autisme. Ze genieten er van de rust, de ruimte en de vrijheid, maar ook van de verantwoordelijkheid die ze dragen voor de dieren en hun leefomgeving.

Werken op de kinderboerderij


Hou jij van dieren? Doe je graag buitenklusjes, zoals vegen? Of heb je plezier in huishoudelijke taakjes, zoals wassen en koffiezetten? Dan ben je vast helemaal op je plek bij de kinderboerderij.

Je mag daar van maandag tot en met vrijdag helpen bij de verzorging van heel veel dieren. Er zijn geiten, schapen, pony’s, konijnen, cavia’s, een koe, varkens, watervogels en kippen. Je geeft ze eten, houdt hun hokken schoon en doet andere klusjes die nodig zijn. Je kunt ook helpen bij het onderhoud van de toegangswegen, hekwerken en gebouwen. Dan heeft de kinderboerderij nog een kleine groentetuin en een houtzagerij. Wat ook heel leuk is: we maken ons eigen jam en verkopen eieren, courgettes en andere boerderijproducten.

Door de dag heen heb je veel contact met bezoekers van de kinderboerderij. Wandelaars en fietsers stappen vaak even af en de kinderen van de school en het kinderdagverblijf in de buurt brengen ook graag een bezoekje. Ben je benieuwd? Kom maar gewoon een keer kijken: gezellig!

Begeleiding


We kijken samen met jou wat jij leuk vindt om te doen en te leren. In het begin is alles natuurlijk nieuw voor je. De begeleiders en vrijwilligers laten je daarom zien wat er allemaal mogelijk is. Ze leggen je ook goed uit hoe je dingen het beste kunt doen. Terwijl je aan het werk bent, leer je bijna automatisch nieuwe dingen. Je wordt handiger, maakt makkelijker contact, ontdekt hoe je dingen op kunt lossen zonder boos of bang te worden en je leert natuurlijk veel over dieren. Je zult zien: na een tijdje heb je minder hulp nodig en voel je je helemaal thuis.

Foto's van Kinderboerderij Buiten-"Gewoon"

Meer informatie over Kinderboerderij Buiten-"Gewoon"

Voor wie

Voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, soms in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag of bijvoorbeeld autisme.

Voorzieningen

- begeleiding naar zo groot mogelijke zelfstandigheid
- rolstoelvriendelijk
- dierverzorging
- onderhoud
- groentetuin
- houtzagerij
- veel contact met bezoekers
- op woensdag gezellig samenwerken met vrijwilligers

Omgeving

De Beukenlaan ligt aan de rand van het dorpje Velp, vlak bij Grave. Rond de kinderboerderij ligt een bosrijk, verkeersluw terrein. Daarop staan ook woningen van Dichterbij, een oud klooster, een basisschool en Activiteitencentrum Velp. In de omgeving kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken. Het terrein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Website http://www.kinderboerderijvelp.nl/
Totaal aantal plaatsen 18

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding en werk
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Beukenlaan 8
5363 RA Velp
  • Kinderboerderij Buiten-"Gewoon"
    Beukenlaan 8
    5363 RA Velp

Chat met ons