Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
6294 Velp 3

De Lange Wapper - groepen Blauw en Groen

De Lange Wapper biedt orthopedagogische dagbesteding aan kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar en jong volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen en/of moeilijk verstaanbaar gedrag. Ze hebben bijvoorbeeld te maken met autisme, snel oplopende frustraties, verwonden zichzelf of vinden het moeilijk om met anderen om te gaan. Op de Lange Wapper zijn vier groepen voor dagbesteding. De groepen Blauw en Groen werken ontwikkelingsgericht en bieden zinvolle, productieve activiteiten die aansluiten bij de cliënt.

Algemeen


Op de Blauwe en Groene Wapper kun je vijf dagen per week terecht. Van ’s ochtends 9.00 uur tot ’s middags 15.30 uur. In iedere groep zitten 5 kinderen met drie begeleiders. Zowel interne als externe cliënten komen bij ons

Jouw dag


Voor jou is het fijn om lekker zinvol bezig te zijn. Maar je wilt ook graag weten waar je aan toe bent. Bij de groepen Blauw en Groen kun je fijn aan de slag, maar krijg je ook de duidelijkheid en structuur die voor jou belangrijk zijn. 

We gaan veel en graag naar buiten. Je kunt bijvoorbeeld helpen met het verzamelen van oud papier en plastic. Of meegaan naar Velp om glas op te halen bij de buurtbewoners. Dat brengen we dan naar de glasbak. We brengen ook pakketjes en luiers rond op ons eigen terrein. De bezorgdienst levert die bij ons af en wij zorgen dat ze bij de woningen komen. Je kunt ook helpen bij de groenvoorziening. De tuinmannen zijn altijd blij als we het onkruid naar de composthoop brengen.

Andere dingen die je bij ons kunt doen: brood ophalen bij de bakker en naar enkele woningen brengen. De boodschappen opruimen die Albert Heijn bezorgt. Inpakwerk voor bedrijven in de buurt. Papier versnipperen voor kantoor en woningen. Naamlabeltjes in kleding maken. En dan zijn er iedere dag ook allerlei huishoudelijke klusjes waar je bij kunt helpen. Maar er kan nóg meer: je kunt bijvoorbeeld ook nog gaan zwemmen of paardrijden. Tv kijken. Muziektherapie volgen. Oefenen bij de logopedist. Gymen met de fysiotherapeut. Precies wat jij fijn vindt en nodig hebt.

Begeleiding


De begeleiding zorgt steeds dat jij je op je gemak voelt. Zij zijn altijd positief en helpen jou om elke dag met een goed gevoel naar huis te gaan. Dat lukt omdat jullie het samen 100% doen: als jij twintig procent zelf kunt, doet je begeleider de andere tachtig procent. Als jij negentig procent kunt, doet je begeleider de laatste tien procent. Zo komen jullie samen altijd uit op honderd procent: hoe mooi is dat?

Foto's van De Lange Wapper - groepen Blauw en Groen

Meer informatie over De Lange Wapper - groepen Blauw en Groen

Voor wie

Voor jongeren en jongvolwassenen met een ernstig verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Voorzieningen

- Orthopedische dagbesteding
- Multidisciplinair team
- Faciliteiten voor intensieve verzorging
- Veilige omgeving: positief en warm
- Medewerkers gekwalificeerd voor verpleegkundige handelingen
- Rolstoeltoegankelijk

Omgeving

Orthopedagogisch dagcentrum De Lange Wapper in Velp zit in het gebouw van een brede school, waar ook een basisschool, kinderdagverblijf en naschoolse opvang zijn gevestigd. De omgeving is rustig en bosrijk. Het dagcentrum is volledig rolstoeltoegankelijk.

Aantal plaatsen per woning 5
Totaal aantal plaatsen 10

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding
Industrieel
Belevingsgericht
Natuur
Doelgroep
Voor kind en jeugd (0-17 jaar)
Voor jongvolwassenen (18-29 jaar)
Adresgegevens
Beukenlaan 6B
5363 RA Velp
  • De Lange Wapper - groepen Blauw en Groen
    Beukenlaan 6B
    5363 RA Velp

Accepteer cookies voor chat