Naar inhoud
1 algemeen 1

Dichterbij Jerusalem

Dichterbij Jerusalem biedt dagbesteding aan volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, soms in combinatie met een lichamelijke beperking. Iedere werkdag komen er 12 - 16 mensen die graag creatief of belevingsgericht bezig zijn. In de ochtend en middag is er een gezamenlijk koffiemomentje. Rond lunchtijd eet iedereen samen de zelf meegebrachte boterhammen in de gezamenlijke welkomstruimte. We zijn namelijk niet de enige in het gebouw..

Creatief bezig zijn


Wat vind jij leuk om te doen? Daar gaat het om bij Dichterbij Jerusalem. Hou je van handwerken? Pak de breipennen of de haaknaald maar en maak iets moois. Borduur je liever of hou je van punniken? Dat kan ook! We maken ook graag van die mooie, zachte pompoentjes, in alle kleuren van de regenboog.
Ben je meer een knutselaar? Dan vind je het misschien leuk om kaarten te maken. De mooiste verkopen we. Jouw kaart wordt dan echt verstuurd, hoe leuk is dat?
Toch liever iets anders? We werken ook graag met papier-maché en maken vaak kleurplaten.
Je kunt ook lekker met een tablet aan de slag: spelletjes spelen, YouTube-filmpjes kijken of muziek luisteren. Wil je even een frisse neus halen? Dan loopt een vrijwilliger graag even met je mee naar het dorp of de speeltuin.
Wil jij heel iets anders? Vertel het maar, we kunnen dat vast voor je regelen!

Begeleiding


Je begeleiders knutselen de hele dag met je mee. Ze helpen je op weg en nemen de dingen die voor jou moeilijk zijn van je over. Verder doe je alles zelf. Ondertussen klets je gezellig met iedereen om je heen. Misschien ben je soms niet helemaal op je gemak. Of iemand zegt iets wat je vervelend vindt. De begeleiders helpen je dan om je weer fijn te voelen. Als je moe bent of je even terug wilt trekken, mag je lekker uitrusten op een heerlijke relaxstoel. Na een dutje heb je vast weer zin om iets moois te maken.

We hadden al verteld dat we niet de enige zijn in het gebouw. Er is nog een dagbesteding van Dichterbij en er zijn nog andere organisaties actief binnen ons gebouw.
Organisaties gericht op dansen en bewegen, Zorgorganisaties zoals Proteion en PSW. Verder zijn er nog verschillende therapeuten actief die zich richten op gezondheid, therapie en coaching.

Ben je nieuwsgierig of wil je meer weten? Je bent welkom om bij ons in het gebouw een kijkje te komen nemen bij Jerusalem, Heuvelstraat 4 in Venray.

Meer informatie over Dichterbij Jerusalem

Voor wie

Voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, soms in combinatie met een lichamelijke beperking.

Voorzieningen

- Invalidentoilet
- Terrasje
- Vlak bij centrum van Venray
- Speeltuintje in de buurt
- Ondersteuning door vrijwilligers

Omgeving

Dichterbij Jerusalem ligt vlak bij het centrum van Venray. Daar zijn verschillende terrasjes en supermarkten om even een boodschap te halen. Ook het St. Annapark en een speeltuintje zijn dicht in de buurt. Dichterbij Jerusalem is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aantal plaatsen per woning 12 - 16
Totaal aantal plaatsen 16

Foto's van Dichterbij Jerusalem


‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding en werk
Creatieve dagbesteding & ambacht
Belevingsgerichte dagbesteding
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Heuvelstraat 4
5801 CS Venray
  • Dichterbij Jerusalem
    Heuvelstraat 4
    5801 CS Venray

Chat met ons