Naar inhoud
Header 14 2000x550px

Lid worden

Als lid van een cliëntenraad ben jij de oren en ogen van cliënten bij Dichterbij. Als geen ander weet en voel jij wat de wensen en behoeften zijn. Door met ons mee te praten en mee te beslissen, help jij de zorg en ondersteuning zo goed mogelijk te laten aansluiten op dat wat cliënten nodig hebben. Op wat voor hen belangrijk is. Zo werken we samen aan een betekenisvol leven voor iedere cliënt.

Wil jij hier je bijdrage aan leveren?

Waarom lid worden?

Als lid van een cliëntenraad doe je zinvol werk. Samen met de andere raadsleden behartig je de belangen van cliënten. Ook van diegene die niet (altijd) voor zichzelf kunnen opkomen. Je helpt zaken veranderen en bent zo direct van betekenis voor cliënten.

Cliënten Hans en Dinfie vertellen waarom ze lid zijn van de cliëntenraad.

Daarnaast leer je nieuwe mensen kennen en bouw je wellicht nieuwe kennis en vaardigheden op. Je hoeft geen speciale kennis of bijzondere achtergrond te hebben; juist de diversiteit van verschillende personen met ieder hun eigen talenten maakt een cliëntenraad sterk. Voor deelname aan de cliëntenraad ontvang je een maandelijkse vergoeding plus reiskostenvergoeding.

Wil je eerst aftasten of het iets voor je is? We brengen je graag in contact met een van de huidige leden. Of je kunt – geheel vrijblijvend – een vergadering bijwonen.

Meer informatie en vragen


Ja, ik heb interesse in lidmaatschap

Chat met ons