Naar inhoud

Hulp van e-health: 5 handige tools voor als je ouder wordt

Gezond en fit oud worden, dat willen we allemaal wel. Wat daar goed bij kan helpen, is e-health: technologische toepassingen die bijdragen aan het behouden van vaardigheden of het onthouden van dingen. Die zorgen voor ontspanning óf juist activeren. Hier een kleine greep uit de mogelijkheden.

1. Poetsen maar!

Bibber of tril je en vind je het daarom lastig om tandpasta op de tandenborstel te doen? Een automatische dispenser is dan een fijn hulpmiddel. Zo makkelijk kan het zijn!

Bekijk meer informatie over de automatische tandpasta dispenser hier.

Tandpasta dispenser
Qwiek up

2. Terug in de tijd

De Qwiek.up is een mobiele projector met geluid bedoeld om fijne, rustgevende momenten te beleven. Je projecteert er beelden mee op het plafond of op de muur. Er zijn verschillende modules. Zo kun je terug naar de jaren ‘50 of ‘60. Het is zelfs mogelijk om een module op maat te maken. Zo kun je even terug naar vroeger. Geniet van de omgeving, de beelden en de muziek van toen.

Lees meer over de Qwiek.up.

3. Extra knuffel

Dierenliefhebbers halen hun hart op bij deze levensechte kat. Meer een hondenmens? Er is een puppy-variant. Zijdezacht en vol lieve geluidjes. Door de ingebouwde sensoren reageert de knuffel op aaien, knuffelen en beweging. Wel de lusten, maar niet de lasten van een huisdier. Fijn als iemand soms even een extra knuffel kan gebruiken.

Moofie

4. In beweging met de moofie

De Moofie is een beweegstok voor mensen die meer moeten of willen bewegen of actief moeten revalideren. De Moofie staat vol met beweegopdrachten die individueel, in tweetallen of in groepsverband
worden uitgevoerd. Moofie spreekt de opdrachten op een begrijpelijke
manier uit. Hij reageert op aanraking en beweging, en stimuleert met gekleurde lampjes, geluid en bekende muziek.

Lees meer over de Moofie.

Zachte val met de Wolk Heupairbag

De Wolk Heupairbag vangt een zijwaartse val op. Dit verkleint het risico op een heupfractuur. Ellie is er blij mee. Ze draagt een Wolk omdat ze een verhoogd valrisico en valangst heeft. Met de airbag durft ze meer dingen zelf te doen. Valt ze toch? Dan vangt de airbag haar op.

Lees meer over de Wolk Heupairbag.

Wolk Heup Airbag

E-health coördinatoren

Ben je enthousiast over deze voorbeelden? Bij Dichterbij hebben we
e-health coördinatoren. Zij helpen bij het kiezen van de meest geschikte toepassing. De begeleiding kan er meer over vertellen.