Naar inhoud
Beste wake up light header

Marcel komt weer in zijn ritme dankzij de wake-up light

Marcel kwam ’s ochtends moeilijker zijn bed uit. Dat was niet fijn, want de hele dag liep daardoor anders dan hij gewend was. Dankzij een wake-up light is hij ’s morgens weer lekker op tijd wakker.

Marcel is een creatieve jongen. Iedere dag gaat hij naar dagbesteding De Papyrus, waar hij onder meer schildert. Het is een mooi, vast ritme. Die voorspelbaarheid, die structuur, heeft Marcel nodig. Maar in de winter kwam hij moeilijker uit bed. “Marcel stond niet meer op de gebruikelijke tijd op, het liep niet meer zoals we gewend waren”, vertelt begeleider Hetty van Druten. “Daardoor raakte hij zijn structuur kwijt.”

E health wake up light Marcel

Licht en donker

Waar het aan lag? Aan corona? Vond hij de dagbesteding niet meer leuk? Nee, niets van dat. De oorzaak lag ergens anders. Hetty: “We kwamen erachter dat Marcel langer bleef liggen naarmate het buiten later licht werd. Doordat het buiten donker was, kwam hij zijn bed niet uit.” Een wekker of horloge bleek geen oplossing, dat is niks voor Marcel. In overleg met de regiebehandelaar en dvc ontstond het idee van een wake-up light.

Opkomende zon

Een wake-up light of daglichtwekker maakt je niet wakker met een piep of muziekje, maar door middel van licht. Het is net of de zon in je kamer opkomt. Maar dan op het moment dat jij wakker moet worden. Via de uitleenservice werd de wake-up ligt in huis gehaald. “Het was precies wat Marcel nodig had”, zegt Hetty. “Marcel ziet de dag nu letterlijk beginnen.”

Wake up light 2

Fris de dag beginnen

Marcel is blij met de wake-up light. Hij weet nu wanneer het tijd is om op te staan en zich klaar te maken voor de dag. Hij heeft het apparaat inmiddels zelf aangeschaft. “In het begin heeft hij 1 of 2 keer de stekker eruit getrokken”, zegt Hetty. “Blijkbaar dacht hij: ik heb vandaag geen zin om op te staan. Maar nu is hij helemaal gewend. En begint hij fris aan de dag!”

Uitleenservice

Heb jij ook een cliënt die het moeilijk vindt dat het soms licht en soms donker is als hij opstaat? Misschien is de wake-up light een oplossing. Je kunt ‘m proberen via de uitleenservice.