- a a a
-
Behandeling
In de film hieronder vertellen we meer over wat een gedragsdeskundige doet.
Wat doet een gedragskundige bij Dichterbij
Medische dienst
Als jij ergens pijn of last hebt, wordt de medische dienst ingeschakeld. De medische dienst bestaat uit een groot team van artsen Verstandelijk Gehandicapten (VG), huisartsen, basisartsen, verpleegkundig specialisten, praktijkverpleegkundigen en doktersassistentes. Zij werken nauw samen met de gedragsdeskundige.
Lees meer
Ergotherapeut
Het is belangrijk dat je iedere dag de dingen kunt doen die belangrijk voor jou zijn. Bijvoorbeeld jezelf verzorgen. Als dat niet meer lukt, onderzoekt een ergotherapeut samen met jou en de mensen om je heen wat er moet gebeuren om weer mee te kunnen doen in het dagelijks leven.
Lees meer
Fysiotherapeut
De mens moet bewegen om te kunnen leven. Als dit niet meer lukt, verwijst een arts je door naar een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut is een expert in houding en beweging en kan je helpen bij het in beweging komen en blijven.
Lees meer
Logopedist
Voor een betekenisvol leven is het van belang dat je je voldoende kunt uiten en dat je op een veilige en zo prettig mogelijke manier kunt genieten van eten en drinken. Als je daar hulp bij nodig hebt, schakelt een gedragsdeskundige of arts een logopedist in.
Lees meer
Vaktherapeut
Bij vaktherapie ontwikkel je spelenderwijs je vaardigheden door te doen en te ervaren. Misschien vind je het lastig om met spanning om te gaan. Samen met de vaktherapeut ga jij werken aan je uitdagingen.
Lees meer
Casemanager
Een gedragsdeskundige schakelt een casemanager in als je bepaald gedrag vertoont, maar niet duidelijk is waar dat gedrag vandaan komt. De casemanager onderzoekt welke behoefte niet wordt vervult door een tijdje mee te kijken in de woonsituatie.
Lees meer
Geestelijke verzorging
Iedereen maakt in zijn leven mooie maar ook verdrietige dingen mee. Op zo’n momenten kunnen grote levensvragen ontstaan. Met de geestelijk verzorger kun je hierover in vertrouwen praten.
Lees meer