Naar inhoud
Header groen

Het Talent van Wendy

Een prachtig kastje vol met groen siert de Nijverheidsstraat in Panningen. Cliënt Wendy heeft daar haar eigen plantjesbieb. Iedereen kan er terecht voor het ruilen van nieuwe zaadjes en gekweekte plantjes.

Wendy heeft altijd al groene vingers gehad. Ze kweekte samen met haar begeleiding stekjes in huis. “Dat talent wilden we graag tot bloei laten komen”, glimlacht begeleider Jan Sanders. En hoe kan dat nu beter dan met een plantjesbieb!

Omgaan met teleurstellingen

Het was een hele klus. Een prachtig antiek kastje werd geschilderd en gepimpt tot plantjesbieb. En ook de stekjes kweken was niet altijd makkelijk. “Als een plantje niet groeit, kan dat een hele teleurstelling zijn”, vertelt Jan. “Maar Wendy heeft toch telkens de draad weer opgepakt. De bieb moest vol!” Inmiddels is het kastje omgetoverd tot een groene oase. Vooral de radijsjes groeien als kool.

Bij de plantjesbieb kunnen buurtbewoners plantjes en stekjes ruilen. Je neemt dus een eigen plantje of stekje mee, die zet je in de bieb en je mag in ruil een plantje uitkiezen en mee naar huis nemen. “We hopen zo een grote diversiteit aan groenten, planten en kruiden te krijgen”, zegt Jan. “Alle planten willen we in grote bakken bij het huis plaatsen, zodat we (deels) zelfvoorzienend kunnen worden.”

IMG 20210906 WA0006

Verbinding

De bieb is nu bijna een week open en de reacties zijn positief. “Het zorgt ook voor verbinding in de buurt.”

Wendy heeft haar talent niet van een vreemde. Ook haar opa had groene vingers en kweekte graag stekjes. De komende tijd heeft Wendy vast en zeker haar handen vol aan de plantenbieb. “De medebewoners vinden er niet veel aan, dus het is écht een project van Wendy”, lacht Jan.

Facebookpagina

Ben je benieuwd? Kom dan eens kijken en ruilen in Panningen. Op de eigen Facebookpagina staat meer informatie. 

Onze werkwijze: Als je het mij vraagt

Dit verhaal is een voorbeeld van onze werkwijze 'Als je het mij vraagt'. 

Als je het mij vraagt is onze werkwijze. Het is onze manier om erachter te komen wat jouw wensen en talenten zijn. Dat doen we door samen met jou en je omgeving te praten. We kijken daarbij naar jouw mogelijkheden. Dat doen we vanuit een positief waarderende houding. Samen maken we plannen en afspraken. Soms lukt iets niet. Dat bespreken we eerlijk. We blijven met elkaar in gesprek en helpen jou met een fijn en betekenisvol leven.