Naar inhoud
Foto de Baersdonck

Tafelgesprek over de successen en valkuilen bij het ontstaan van De Baersdonck

Dichterbij houdt samen met VGZ een tafelgesprek over De Baersdonck. Op deze locatie wonen en leven cliënten met een licht verstandelijke beperking.

Over De Baersdonck

Bij Dichterbij zijn we trots op de manier waarop de bewoners wonen en leven op De Baersdonck. De bewoners hebben een licht verstandelijke beperking. Ze hebben in het verleden problemen gehad. Bijvoorbeeld een verslaving, depressie, agressie, moeite met omgaan met geld of functioneren in de samenleving.

De Baersdonck 1

Hiervoor hebben ze met succes een behandeling afgerond. Toen ze toe waren om terug te keren naar de maatschappij, kregen ze de kans om bij De Baersdonck in Grubbenvorst te gaan wonen. Een plek voor hen voor wie zelfstandig wonen net een stapje te ver is. Op dit moment zijn er 17 bewoners.Resultaat: Gelukkige bewoners én een gemeenschap waar bewoners echt onderdeel van zijn. Maar ook werkgeluk en lagere zorgkosten.

Programma

Tijdens het tafelgesprek vertellen we hoe De Baersdonck is ontstaan, hoe bewoners en begeleiders deze manier van wonen en leven ervaren, welke hobbels ze hebben moeten nemen en hoe de toekomstvisie eruit ziet. Hierin nemen we het perspectief van VWS, VGZ Zorgkantoren en Dichterbij mee. Daarnaast delen we (wetenschappelijke) kennis en kunde voor als je zelf met een vergelijkbaar initiatief aan de slag wilt.

Aanmelden of meer informatie

We zien je graag op 13 september. Meld je aan: www.aanmelder.nl/debaersdonck. Je vindt hier ook meer informatie over het tafelgesprek. 

Heb je aanvullende vragen dan kun je mailen naar communicatie@dichterbij.nl

Accepteer cookies voor chat