Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
2229 Gennep 12

Boomheide 5A

Boomheide 5A is een benedenwoning voor zes mannen en vrouwen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. In deze woongroep is de hoofdrol weggelegd voor het individu.

Je begeleiders stellen in nauwe samenwerking met de gedragsdeskundige een afwisselend dagprogramma voor je samen van inspanning en ontspanning, helemaal afgestemd op jouw behoeften en mogelijkheden. Veel activiteiten zijn bewegingsgericht, zodat je altijd even je spanning en energie kwijt kunt. We wandelen veel, halen regelmatig de duofiets uit de stalling en hebben een mooie tuin met belevingspad, fruitbomen en -struiken, een trekkershut met activiteitenhoek en een ligschommel.

Dagbesteding en vrije tijd

Ga je naar een dagbesteding buitenshuis, dan helpen we je op weg, zodat je om 10 uur klaar bent voor vertrek. Je wordt opgehaald of we brengen je op de fiets. Blijf je thuis, dan zorgen wij voor een fijne invulling van je dag. Eerst snoezelen in de snoezelhoek, dan een wandeling en daarna heerlijk naar muziek luisteren bijvoorbeeld. Klinkt goed, toch?
In de middag druppelt iedereen een voor een weer binnen. Wil je aan tafel met een kopje koffie vertellen hoe je dag was of heb je juist behoefte aan de rust van je eigen kamer? Jij mag het zeggen, neem de tijd die je nodig hebt.
Om 17 uur staat het eten klaar en ook nu is het aan jou. Je kiest een plek uit waar jij lekker zit, eet in je eigen tempo en geniet op je gemak van de maaltijd. Na het eten en de koffie heb je opnieuw de tijd aan jezelf. Om buiten te zitten, YouTube-filmpjes te kijken of muziek van vroeger te draaien bijvoorbeeld, net waar jij van houdt.

In het weekend bezoeken we regelmatig Grand Café Open om een uitzending van Radio Maro bij te wonen. Of we gaan even naar de stad voor een boodschap. Eens per maand organiseren we een grote activiteit. Dan rijden we bijvoorbeeld met een busje naar de dierentuin. Of we vullen een paar tassen met lekkers voor een picknick. Wát we ook doen, bij Boomheide 5A gaat het eigenlijk maar om één ding: dat jij een goede dag hebt.


Voor wie

Ouder wordende mannen en vrouwen met een matig tot ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Voorzieningen

- 24-uurs zorg
- Dagbesteding aan huis
- Behandeling door een gedragsdeskundige
- Rolstoelvriendelijk
- Twee badkamers, waarvan een met bad
- Snoezelhoek
- Grote belevingsgerichte tuin met belevingspad, schommel, fruitbomen en een trekkershut met activiteitenhoek
- TMS (therapeutic motion system) op een locatie vlakbij
- Huisarts en fysiotherapeut nabij

Omgeving

Boomheide 5A ligt in een omgeving met andere Dichterbij-locaties voor zorg en ondersteuning, op loopafstand van het centrum van Gennep. Ook een tochtje naar het park, de kinderboerderij of de aangepaste speeltuin in de buurt is gauw gemaakt. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft parkeergelegenheid voor deur.

Aantal open plaatsen 0
Aantal plaatsen per woning 6
Totaal aantal plaatsen 6

‹ Terug naar het overzicht
Gemeente
Gennep
Soort ondersteuning
Wonen
Doelgroep
Voor volwassenen (30-50 jaar)
Voor ouderen (50-65+ jaar)
Adresgegevens
Boomheide 5A
6591 RN Gennep
  • Boomheide 5A
    Boomheide 5A
    6591 RN Gennep

Chat met ons