Naar inhoud
2667 Gennep 2

Dagbesteding Boskant

Boskant biedt een fijne dagbestedingsplek voor volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking. De cliënten hebben daarnaast te maken met moeilijk verstaanbaar gedrag. Sommigen komen een uurtje per dag, anderen komen halve dagen of hele dagen: precies wat past bij de cliënt.

Wat kun je allemaal doen?


We beginnen de dag met een kopje koffie. Dat doe je op je eigen groep, lekker rustig. Vind je dat eigenlijk nog een beetje te druk? Helemaal niet erg, dan drink je de koffie gewoon apart van de anderen. Het gaat er tenslotte om dat jij je prettig voelt.

Bij Boskant kun je van alles doen. Lekker in je eentje of gezellig met anderen. De activiteiten zijn afwisselend inspannend en ontspannend. Je kunt puzzels leggen, boekjes kijken, een fietstocht maken op de duo-fiets, een blokje om lopen of bijvoorbeeld spelen met een kralenplankje of met gekleurde blokjes.
We hebben ook een vast programma. Op maandag maken we altijd een bustocht door de omgeving. Dat vindt iedereen altijd heel erg leuk. Op de andere dagen kun je meedoen met de gym, gaan zwemmen of lekker bubbelen in de jacuzzi.
We gaan ook graag op bezoek bij dagbesteding De Dopheide. Die zit aan de overkant van de weg. Daar kun je snoezelen of spelen met de tovertafel.
Als het mooi weer is, stappen we in het busje en rijden we naar een terrasje. Of we pakken de duo-fiets voor een ijsje. Je kunt ook meehelpen met de wekelijkse kook- en bakactiviteit. En daarna: lekker samen smullen!

Begeleiding


Boskant heeft drie groepen. Een kleine, met vier cliënten. En twee wat grotere, met zes en zeven cliënten. We kijken iedere dag hoe je in je vel zit en wat je wel of juist niet aan kan. Stress houden we zoveel mogelijk buiten de deur, zodat jij optimaal kunt genieten. Want we willen graag dat jij aan het eind van de dag denkt: morgen weer!

Foto's van Dagbesteding Boskant

Meer informatie over Dagbesteding Boskant

Voor wie

Voor volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking. De cliënten hebben daarnaast te maken met wat moeilijker verstaanbaar gedrag. Vooraf wordt zorgvuldig bekeken of de Boskant een fijne plek voor hen is.

Voorzieningen

- kleinschalig en huiselijk
- afwisseling tussen inspanning en ontspanning
- rolstoeltoegankelijk
- combinatie van gezamenlijk en individueel programma
- veel aandacht voor beweging
- 3 werkruimtes, waaronder 1 prikkelarme ruimte
- aparte werkruimtes voor 1 persoon
- rustruimtes (middagdutje)
- duo-fiets
- tuin en schommel

Omgeving

Dagbesteding Boskant ligt aan de rand van het bos in Gennep-zuid, ongeveer 4 kilometer van de dorpskern. De locatie is goed bereikbaar met auto, fiets en het openbaar vervoer. De bushalte bevindt zich op 5 minuten loopafstand.

Aantal plaatsen per woning Drie dagbestedingsgroepen: 1 groep van 4, 1 groep van 6 en 1 groep van 7
Totaal aantal plaatsen 17

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding en werk
Belevingsgerichte dagbesteding
Creatieve dagbesteding & ambacht
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Stiemensweg 18
6591 MD Gennep
  • Dagbesteding Boskant
    Stiemensweg 18
    6591 MD Gennep