Naar inhoud
Heide Hoeve 010

Dagbesteding Heide Hoeve

Heide Hoeve is een plek voor dagbesteding voor mobiele (jong)volwassenen en ouderen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Een aantal van hen heeft daarnaast te maken met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Wat kun je buiten doen?


Op de boerderij is het een gezellige beestenboel. We hebben pony’s, schapen, geitjes, hertjes, konijnen, cavia’s, hamsters, kippen, vogels, eenden en varkens. Je kunt bij ons alle kanten op. Bijvoorbeeld de stalletjes uitmesten. Of knuffelen met de konijntjes. Maar ook voer klaarmaken, eitjes uithalen of onderhoud doen. Vind je het leuk om de dieren te borstelen? Dat kan ook!

Wat kun je binnen doen?


Soms is het slecht weer. Maar op de Heide Hoeve verveel je je nooit. In de gezellige kantine kun je knutselen, koken of bakken, puzzelen, spelletjes doen, knuffelen met de cavia’s en nog veel meer. Heide Hoeve is ook een fijne plek voor belevingsgerichte dagbesteding.

Wat kun je in de toekomst doen?


We hebben ook nog nieuwe plannen. We gaan bijvoorbeeld een moestuin maken. Daar kun je dan groente en fruit verbouwen. Die eten we daarna lekker zelf op!

Wat biedt Heide Hoeve jou?


In de mooie, groene omgeving van de Heide Hoeve voel je je veilig. Je vindt er gezelligheid, rust, ruimte en structuur. De begeleiders kijken goed naar jouw mogelijkheden en interesses. Je kunt in je eigen tempo ontdekken en leren. Benieuwd? Kom maar een keer kijken!

Foto's van Dagbesteding Heide Hoeve

Meer informatie over Dagbesteding Heide Hoeve

Voor wie

Voor mobiele (jong)volwassenen en ouderen met een lichte of matige verstandelijke beperking, soms in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Voorzieningen
  • dagbesteding in de natuur
  • 3 vormen van dagbesteding: zorgboerderij, creatief en belevingsgericht
  • gezelligheid, rust, ruimte en structuur
Omgeving

Dagbesteding Heide Hoeve zit in de voormalige Augustinushoeve. De boerderij staat aan de rand van het Heijense bos, vlak bij de kinderboerderij. In de buurt staan woningen en andere dagbestedingslocaties van Dichterbij: Sneeuwheide, Winterheide, Stiemensweg, Boomheide, DAC en bijvoorbeeld Boskant. De Heide Hoeve is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Totaal aantal plaatsen 10

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding en werk
Belevingsgerichte dagbesteding
Creatieve dagbesteding & ambacht
Groene dagbesteding
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Sneeuwheide 21
6591 RH Gennep
  • Dagbesteding Heide Hoeve
    Sneeuwheide 21
    6591 RH Gennep