Naar inhoud
240 - Milsbeek - HR (5) - header

Pottenbakker - locatie Plateel

Wooneenheid Pottenbakker telt zestien appartementen, waarvan acht gelegen aan de Plateel en de overige aan de Pottenbakker in Milsbeek. Elke bewoner heeft hier een eigen woonkamer met keuken, slaapkamer, badkamer en een berging met een wasmachine, droogtrommel en diepvries. Je bent hier dus van alle gemakken voorzien om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen.

Op vaste momenten komen je begeleiders bij je langs voor zorg en ondersteuning. En als je tussendoor hulp nodig hebt, roep je die eenvoudig in via het communicatiesysteem. Overdag is er altijd begeleiding op de locatie aanwezig. ‘s Nachts kun je een beroep doen op de nachtzorg.

Overdag ga je naar de dagbesteding of naar je werk en in je vrije tijd kun je ondernemen wat je maar wilt: op bezoek bij familie of vrienden, muziek maken, lekker sporten, … of je schuift gezellig aan in De Samenkomst, onze gezamenlijke ruimte naast ons kantoor op de begane grond. Hier kun je altijd binnenlopen voor een praatje en een kop koffie. Ook organiseren we er leuke activiteiten, zoals een eetclubje of een filmavond. Buiten onder de overkapping staat een grote tafel waar we bij mooi weer gezellig kunnen zitten.

We werken we vanuit de presentiebenadering. Dat betekent dat we er voortdurend naar streven om er ‘met je’ en ‘voor je’ te zijn. We gaan een hechte verbinding met elkaar aan, zoeken aansluiting met jouw leefwereld en stemmen onze activiteiten af op jouw levensloop. We vinden het belangrijk dat je ‘zo gewoon mogelijk’ aan de samenleving kunt deelnemen, waarbij we altijd rekening houden met jouw mogelijkheden, behoeften en wensen. We bespreken samen je doelen en afspraken en leggen die vast in een individueel ontwikkelplan. Ook voor Pottenbakker in zijn geheel leggen we doelen vast. Alle plannen en afspraken die we maken en de voortgang die we samen boeken, bespreken we regelmatig met jou en je netwerk.

Deze locatie is onderdeel van de Pottenbakker. 

Foto's van Pottenbakker - locatie Plateel

Meer informatie over Pottenbakker - locatie Plateel

Voor wie

Mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 jaar tot 65+ met een lichte tot matige verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblemen. Bijna alle bewoners hebben naast ook een psychiatrisch ziektebeeld of lichamelijke beperking.

Voorzieningen
  • Kantoor en gezamenlijke ruimte op de begane grond
  • Overkapping met grote tafel
Omgeving

De appartementen van Plateel staan in een nieuwbouwwijk op loopafstand van het centrum van Milsbeek, waar enkele winkels en horecagelegenheden zijn. Milsbeek heeft prachtige wandelroutes en stond in het verleden bekend om zijn pottenbakkers, waarover je meer te weten kunt komen in het plaatselijke museum. De Plateel is goed bereikbaar met de fiets en de auto.Het is ongeveer een kwartier lopen naar de bushalte (bus naar Venlo en Nijmegen).

Aantal open plaatsen 0
Aantal plaatsen per woning 1
Totaal aantal plaatsen 11

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Begeleid wonen
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Plateel 1, 15, 17, 33
6596GJ Milsbeek
  • Pottenbakker - locatie Plateel
    Plateel 1, 15, 17, 33
    6596GJ Milsbeek

Chat met ons