Naar inhoud
Komaan 001

Dagbesteding Komaan - beleving

Komaan biedt belevingsgerichte dagbesteding aan volwassenen met een ernstige meervoudige beperking. Beweging speelt een belangrijke rol in het programma. De dagbesteding heeft dagelijks plek voor 15 cliënten.

Wat valt er te doen en te beleven?


Bij Komaan is elke dag een leuke dag! Bij ons is het knus, warm en gezellig. Je hebt je eigen programma, dat precies bij jou past. Maar we doen ook graag dingen in een groepje. Alle activiteiten zijn belevingsgericht en vaak hebben ze ook te maken met beweging. Je wilt vast weten wat we dan zoal doen.

We gaan graag wandelen. De ene keer maken we gewoon een ommetje; de andere keer lopen we naar de winkel om boodschappen te doen. We vinden het ook leuk om muziek te maken en om te koken. Je kunt dan zelf meedoen of gewoon genieten van de klanken en de geuren. Verder heb je je eigen beweegprogramma. De fysiotherapeut helpt om dat op maat te maken. Maar er zijn ook beweegactiviteiten die we gezellig met z’n allen doen. Op vrijdag gaan we bijvoorbeeld zwemmen. Iedere twee à drie weken komt pastoor Hub langs voor de kringviering. Het is altijd fijn hem te zien.  

Begeleiding


De begeleiders helpen jou om meer te bewegen en om daarvan te genieten. Ze leren je ook om je zintuigen beter te gebruiken. Iedere zes weken bedenken we een leuk thema. Dat kan bijvoorbeeld een seizoen zijn of een feestdag.
Voor het thema fruit bakken we bijvoorbeeld appelflappen. Hoe ruikt een appel precies? Hoe voelt een appel tussen je vingers? Voelt hij anders tussen je lippen? Heeft bladerdeeg ook een geur? Hoeveel appel leg je op het deeg? Hoe maak je er een mooi pakketje van? Wat gebeurt er precies in de oven?
Je ontdekt vast al snel dat het heel leuk is om zes weken lang met één thema bezig te zijn. Je weet dan wat je te wachten staat en kunt je verheugen op de dingen die je al eerder met veel plezier hebt gedaan.

Foto's van Dagbesteding Komaan - beleving

Meer informatie over Dagbesteding Komaan - beleving

Voor wie

Voor volwassenen met een ernstige meervoudige beperking.

Voorzieningen

- Rolstoeltoegankelijk
- Invalidentoilet
- Fysiotherapeut ontwikkelt en monitort persoonlijk beweegprogramma
- Hooglaagbad
- Plafondtilliften
- Snoezelruimte met waterbed
- Hooglaagbedden
- Rustruimtes
- Buiten: vogelnestschommel en kuipschommel
- Interactieve tv voor belevingsgerichte activiteiten

Omgeving

Dagbesteding Komaan is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De cliënten kunnen met de auto vlak bij de deur worden afgezet. In de naaste omgeving is een klein winkelcentrum waar de boodschappen gehaald worden. Iets verder weg is zwembad De Wisselslag.

Aantal open plaatsen 5
Aantal plaatsen per woning Dagelijks zijn er 15 cliënten welkom bij Komaan

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding en werk
Belevingsgerichte dagbesteding
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Alberickstraat 3B
5922 BL Venlo
  • Dagbesteding Komaan - beleving
    Alberickstraat 3B
    5922 BL Venlo

Chat met ons