Naar inhoud
1125 Velp

Van Postelstraat

Aan de Van Postelstraat heeft Dichterbij een groepswoning en individuele appartementen voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.

Wonen


De groepswoning is op de begane grond en is helemaal gelijkvloers. Er is plek voor vier bewoners. In de knusse woonkamer staan een heerlijk bankstel en een grote tv. Je hoeft je favoriete programma dus niet te missen. Maar we doen ook graag samen een spelletje, bijvoorbeeld Mens-erger-je-niet of Rummikub. Rond etenstijd zijn vaak alle acht stoelen aan de tafel bezet. Want de bewoners van de appartementen eten graag ook mee. Verder heb je in het huis je eigen slaapkamer, die je helemaal naar jouw smaak mag inrichten. De badkamer deel je met je huisgenoten, net zoals de tuin en het fietsenschuurtje.

Boven de groepswoning zijn vier eenpersoonsappartementen: twee op de eerste verdieping en twee op de tweede verdieping. De bewoners op de bovenste verdieping krijgen dagelijks op een vast moment wat praktische ondersteuning. De bewoners op de lager gelegen verdieping krijgen diezelfde begeleiding, maar zoeken bovendien graag de gezelligheid van de groepswoning op. Ze eten er mee, schuiven aan bij het koffie drinken en kijken graag samen met de anderen tv of doen een spelletje.

Dan is er voor alle bewoners nog een ruime tuin met schuur. Vooral in de zomer is dat een heel fijne plek om samen te komen met de bewoners van Dichterbij-locaties in de buurt. Even gezellig met z’n allen een drankje doen of barbecueën, hartstikke leuk toch?

Foto's van Van Postelstraat

Meer informatie over Van Postelstraat

Voor wie

Voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.

Voorzieningen

- Gezellige groepswoning in modern appartementencomplex
- Eenpersoonsappartementen met begeleiding op afspraak
- Gelijkvloers
- Rolstoeltoegankelijk
- Klimaatbeheersing: heerlijk koel in de zomer, lekker warm in de winter
- Wasmachine en droger aanwezig

Omgeving

De Van Postelstraat is een rustige straat, vlak bij winkelcentrum Trefcenter Venlo. Ook het Meeuwbeemdpark en de Maas liggen in de buurt. Daar kun je prachtig wandelen. Om de hoek zijn twee andere Dichterbij-locaties te vinden: de Hogeweg en de Wolweverstraat.

Website https://www.facebook.com/wonen.venlo.3
Aantal plaatsen per woning groepswoning: 4/appartement: 1
Totaal aantal plaatsen 8

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Van Postelstraat 23/23a/27/27a/29
5914 PN Venlo
  • Van Postelstraat
    Van Postelstraat 23/23a/27/27a/29
    5914 PN Venlo