Naar inhoud
Locaties

Hemonystraat 12

Aan de Hemonystraat 12 heeft Dichterbij een groepswoning voor mobiele volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. In de eengezinswoning (hoekhuis) is ruimte voor vier bewoners. In de koppelwoning ernaast zit een eenpersoonsappartement.

Wonen


De Hemonystraat 12 heeft een gezamenlijke woonkamer waar je gezellig een praatje kunt maken, tv kunt kijken of een spelletje kaart kunt spelen. Vind je het fijner om op je eigen kamer te zitten? Dat mag ook. Rond etenstijd komen we samen in de keuken. Als je het leuk vindt, mag je helpen met koken. Onder het eten kletsen we veel: je kunt dan alles vertellen over je dag.

De badkamer deel je met je huisgenoten. De woning heeft ook een fijne, onderhoudsvriendelijke tuin met een zitje.

Dagbesteding


De bewoners gaan overdag naar de dagbesteding of naar hun werk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Atelier Jerusalem. Dat is vlakbij. Of gaan werken in de supermarkt of bij NLW. We kijken samen met jou wat bij je past en vinden dan zeker een fijne plek voor jou.

Begeleiding

De begeleiding helpt jou om de dingen die je zelf kunt ook zelf te blijven doen. We kijken ook elke dag opnieuw of je je fijn voelt. Heb je een wat mindere dag? Dan bespreken we samen wat je nodig hebt om je weer prettig te voelen. Door de dag heen is er altijd tijd voor een praatje. Je kunt dan alles vertellen, ook als je iets dwars zit. De begeleiding stimuleert jou ook om nieuwe dingen te proberen. Bijvoorbeeld om bij een clubje te gaan of een activiteit te ondernemen. Wil je iets nieuws leren? Dan gaan we daar samen mee aan de slag.

De begeleiding is ’s ochtends aanwezig en van 15.30 – 22.00 uur. Als je overdag thuis bent, kun je terugvallen op de begeleiders van de St. Jozefweg.

Foto's van Hemonystraat 12

Meer informatie over Hemonystraat 12

Voor wie

Voor mobiele volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.

Voorzieningen

- 24-uurszorg
- Ruime groepswoning + eenpersoonsappartement
- Veel aandacht voor nabijheid

Omgeving

De Hemonystraat ligt vlak bij het centrum van Venray. Daar zijn verschillende terrasjes en supermarkten om even een boodschap te halen. Ook het St. Annapark en een speeltuintje zijn dicht in de buurt. De Hemonystraat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aantal plaatsen per woning 4 + 1
Totaal aantal plaatsen 5

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Doelgroep
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Hemonystraat 12
5801 EX Venray
  • Hemonystraat 12
    Hemonystraat 12
    5801 EX Venray

Accepteer cookies voor chat