Naar inhoud

Als je het Wim vraagt

Spitsbrug Afferden

Wim

Wim kan nu zelf zijn eigen tuintje in

Als de zon schijnt, is Wim het liefst buiten. Dankzij ‘Als je het mij vraagt’ heeft hij nu een eigen tuindeur én een eigen tuintje. En dat is genieten!

Wim is een echt buitenmens. Tenminste, als het mooi weer is; van regen is hij niet zo’n fan. Bij lekker weer gaat hij graag wandelen of fietsen. Voorop op zijn zitbakfiets, zonnetje in het gezicht: heerlijk! Voor Wim is het dan ook fijn wonen aan de Spitsbrug. Want de boerderij-achtige woning aan de rand van Afferden heeft een prachtige, grote tuin. Kan Wim lekker naar buiten, zou je denken. Maar dat was toch niet zo eenvoudig.

Direct aan de tuin

Want om in de tuin te komen, moest Wim vanuit zijn kamer een flinke omweg maken. Gang door, binnenplaats over, nog een tussenruimte door. En dat terwijl zijn kamer op de begane grond direct aan de tuin grenst! Hij heeft er prachtig uitzicht op. Maar voor een bezoek aan de tuin was hij altijd afhankelijk van begeleiders. Niet fijn, zeker als je zoals Wim niet duidelijk kunt aangeven dat je naar buiten wilt.

Meer vrijheid

Zijn begeleiders zochten naar een oplossing. Wat als Wim een eigen deur in zijn kamer krijgt en we buiten een omheind terras voor hem maken, dachten ze. Dan kan hij vanuit zijn kamer zijn eigen, veilige tuintje in, wanneer hij wil. De familie van Wim was enthousiast over het idee van meer bewegingsvrijheid en minder afhankelijkheid van begeleiders. En dus werden plannen gemaakt én uitgevoerd. De deur en het tuintje zijn er nu. Drie keer raden waar Wim is als hij even van het zonnetje wil genieten.

Logo Als je het mij vraagt

'Als je het mij vraagt' is de manier waarop medewerkers van Dichterbij jou leren kennen. Om erachter te komen wat jij wilt. Dat merk je doordat we naar je luisteren en met jou praten. Ook met de mensen die bij jou horen, zoals je familie. Zo kunnen we jou nog beter helpen met een fijn leven. Lees meer over onze werkwijze 'Als je het mij vraagt'. En laat je inspireren door de verhalen van andere cliënten. Volg ons ook op onze populaire facebookpagina.