Naar inhoud
Image00001

Nieuw: podcast 'mooie mensen'

Mooie mensen

Mooie Mensen is een podcastserie van Dichterbij. Aan het woord zijn zorgprofessionals die bij Dichterbij werken en ieder op hun eigen manier bijdragen aan een betekenisvol leven voor cliënten met een verstandelijke beperking.

Bekijk hier de podcasts

Podcast levend verlies liggend zonder elementen

Levend verlies "ondersteun ouders om rouw verstandelijke beperking" [podcast]

Levend verlies is afscheid nemen van verwachtingen van het leven. Bijvoorbeeld als je een kind hebt met een verstandelijke beperking. Geestelijk verzorger Erick Mickers en consulent ethiek Jannemeis van Berkel praten daarover in deze aflevering van de podcastserie Mooie mensen van Dichterbij.
Bertie en Karin autisme

Zo geef je cliënten met een verstandelijke beperking en autisme duidelijkheid [podcast]

Karlijn en Petra

Podcast over innovatieve opleiding van Dichterbij en Gilde Opleidingen

Cliënten ondersteunen bij het leiden van een betekenisvol leven is het doel van alle zorgprofessionals bij Dichterbij. Maar waar leer je dat? Gilde Opleidingen heeft samen met Dichterbij daarvoor een innovatieve opleiding opgezet.
Facebook foto Ilse en Cor

Tips voor zorgprofessionals om cliënten te begeleiden bij rouw [podcastaflevering]

Podcastaflevering over het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking bij verlies en afscheid nemen
Image00005

Podcast over social media gebruik onder jongeren met een LVB

Hoe begeleid je jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in het gebruik van social media? Daarover praten zorgprofessionals van Dichterbij Shanice en Judith in deze podcast.
Image00011

Podcast over nieuwe vorm van zorg verlenen bij Dichterbij

Hoe richt je de dagelijkse zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking zo optimaal mogelijk in? Bij Mikado in Horst – een locatie van zorgorganisatie Dichterbij – doen ze het net even anders. De behoeften van cliënten staan centraal en worden vanuit wensen, talenten en mogelijkheden vervuld. Dat levert soms verrassende resultaten op.