Naar inhoud
Image00001

Nieuw: podcast 'mooie mensen'

Mooie mensen

Mooie Mensen is een podcastserie van Dichterbij. Aan het woord zijn zorgprofessionals die bij Dichterbij werken en ieder op hun eigen manier bijdragen aan een betekenisvol leven voor cliënten met een verstandelijke beperking.

Bekijk hier de podcasts

Image00005

Podcast over social media gebruik onder jongeren met een LVB

Hoe begeleid je jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in het gebruik van social media? Daarover praten zorgprofessionals van Dichterbij Shanice en Judith in deze podcast.
Image00011

Podcast over nieuwe vorm van zorg verlenen bij Dichterbij

Hoe richt je de dagelijkse zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking zo optimaal mogelijk in? Bij Mikado in Horst – een locatie van zorgorganisatie Dichterbij – doen ze het net even anders. De behoeften van cliënten staan centraal en worden vanuit wensen, talenten en mogelijkheden vervuld. Dat levert soms verrassende resultaten op.
Foto Karin en Linda

Podcast over mensen met een verstandelijke beperking en seksualiteit

hoe beleef je seksualiteit als je een verstandelijke beperking hebt? Daarover praten consulent seksuele gezondheid NVVS Karin Schuurman en dienstverleningscoördinator Linda Jansen in deze podcastaflevering.
Loes en Jannemeis

Podcast over kwaliteit van leven van EMB-cliënten

Wat is kwaliteit van leven? En hoe meet je dat bij cliënten met een ernstig meervoudige verstandelijke beperking. Daarover gaat de tweede aflevering van de podcastreeks ‘Mooie Mensen van Dichterbij’.
Image00007

Dichterbij maakt podcastaflevering over technologie in de zorg

De kwaliteit van de gehandicaptenzorg verbeteren door data in te zetten. Bij Dichterbij gebeurt het. Door gegevens te analyseren en te vertalen naar de praktijk, zijn mooie resultaten geboekt.