Naar inhoud

Zorgdirecteur Desiree Gertsen: 'Het draait om balans'

Desiree Gertsen is zorgdirecteur bij Dichterbij. Ze begint haar carrière als Z-verpleegkundige bij Siza en werkt daarna als leidinggevende bij Zideris. Vervolgens gaat ze aan de slag bij de JP van den Bent Stichting, waar ze ruim 27 jaar diverse rollen vertolkt. Sinds april 2022 werkt ze bij Dichterbij.

Hoe belangrijk vind je het dat iedereen mee kan doen?

“Heel belangrijk! Eigenlijk zou dit een vanzelfsprekendheid moeten zijn en zou deze vraag niet eens gesteld hoeven te worden. Ik ben een aantal keer in Thailand geweest. Wat ik mooi vind aan dat land, is dat er voor iedereen een passende werkplek is. Bijvoorbeeld iemand die de deur openmaakt voor mensen en je welkom heet bij de deur. Prachtig toch? Dan kom je nog eens fijn ergens binnen.”

Desiree 25 04 22 30

Wat draag jij bij aan Dichterbij als directeur?

“Ik vind het belangrijk om altijd bewust te zijn van de belofte die we aan cliënten doen en daar ook naar te handelen. Eraan bijdragen dat medewerkers cliënten écht kunnen zien en kunnen geven wat ze nodig hebben. Maar ook dat medewerkers gezien worden in wat ze nodig hebben om hun werk goed te doen. Dit kan gaan over de juiste informatie geven, persoonlijke aandacht of ruimte om je deskundigheid verder te ontwikkelen. Verder wil ik het verschil maken door waar het wat ingewikkeld geregeld is, eenvoudiger te maken zodat ieder slagvaardig zijn werk kan doen.”

Wat betekent een betekenisvol leven voor jou persoonlijk?

“Het belangrijkste is dat alles in balans is. Voor mij betekent dat een baan waarin ik er zelf toe doe én iets voor een ander kan betekenen, fijne tijd met voor mij belangrijke mensen en leuke hobby’s waardoor je in een flow komt.”

Cliënt Anita interviewt directeur Desiree

Reporter Anita interviewde Desiree Gertsen over haar werk bij Dichterbij. Het werd een mooi gesprek tussen de twee waarin ze samen praten over meedoen en erbij horen en wat dat voor hen persoonlijk betekent.

Bekijk de video hiernaast.

Je cookie instellingen blokkeren YouTube.
Pas je instellingen aan om gebruik te maken van YouTube.