Naar inhoud

Coronavirus bij Dichterbij

Zoals we ook landelijk zien gebeuren, nemen de coronabesmettingen onder medewerkers en cliënten van Dichterbij toe. Gelukkig blijft het vaak bij milde klachten.

De uitdaging om de bezetting overal rond te krijgen, blijft groot. Om de zorg niet in gedrang te laten komen en om cliënten en medewerkers te beschermen, beweegt Dichterbij mee met de landelijke maatregelen. En we scherpen aan waar nodig. Dit betekent bijvoorbeeld dat medewerkers preventief een mondmasker dragen als niet zeker is dat er afstand kan worden gehouden. 

Kom je op bezoek?
In de gemeenschappelijke ruimtes, vragen we je een mondkapje te dragen. Op de kamer van je verwant kan dit af. Probeer dan wel 1,5 meter afstand te bewaren. Ondanks de aangescherpte maatregelen blijven we streven naar een fijne en prettige omgeving voor onze cliënten.

Derde 'booster-vaccinatie'
Dichterbij is zich aan het voorbereiden op de derde 'booster-vaccinatie' voor cliënten. Deze derde prik is voor alle cliënten met een verblijfsindicatie en die 18 jaar of ouder zijn. 

Vanzelfsprekend wordt deze derde prik alleen gezet bij iedereen die volledig gevaccineerd is, óf een coronabesmetting heeft doorgemaakt en binnen een half jaar daarna een vaccinatie heeft ontvangen. Voor deze vaccinatie zal opnieuw toestemming gevraagd worden. We informeren je nader als er meer concrete informatie is.