Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Symposium - Ottersum

Thuis vervelen? Niks ervan, ideeën genoeg

Cliënten zitten thuis nu dagbestedingen en werklocaties gesloten zijn. Wat doe je dan de hele dag? ‘Het grote een fijne dag ondanks corona ideeënboek’ bevat een berg leuke en zinvolle activiteiten.

Het activiteitenboek is samengesteld door medewerkers van Dichterbij. Het is bedoeld om begeleiders te helpen en te inspireren om cliënten een fijne dag te bezorgen. Zij kunnen eruit halen wat bij hun cliënten past.

Overzichtelijk

Het boek bevat een scala aan activiteiten, onderverdeeld in categorieën als bewegen, contact met anderen, beleving, creatief en leren en ontwikkelen. Ook geven regiebehandelaren tips om een zinvolle daginvulling te hebben. Voorbeelden: probeer samen met de cliënt een programma te maken, zorg dat je de dag niet mudjevol stopt en leg contact met dagbesteding: zij kunnen herkenbare materialen aanleveren en samen kun je tot goede ideeën komen!

Zelf een tof idee? Geef het door

‘Het grote een fijne dag ondanks corona ideeënboek’ is inmiddels ook gedeeld op de site van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Iedereen in heel Nederland kan dus putten uit de ideeën. Heb je zelf toffe ideeën die niet in dit boek staan? Mail ze naar Miranda van Berlo. De komende tijd wordt het boek namelijk regelmatig aangevuld.

Download het 'Een fijne dag ondanks corona ideeënboek'

Chat met ons