Naar inhoud
Cuijk

't Tuigleerstraatje

Aan ’t Tuigleerstraatje woon je prachtig: midden in het knusse centrum van Cuijk, met uitzicht op de Maas! Je voelt je vast op je plek in de studio's van Dichterbij. Er zijn er 19 waar je in je eentje in kunt wonen. Er is ook één studio waar je met z'n tweetjes kunt wonen. 

Hoe je woont


’t Tuigleerstraatje is een prachtige woonplek. Vanuit het gebouw kijk je uit op de Maas en het centrum is vlak bij. De studio’s zitten in een mooi, historisch pand, maar ze zijn heel modern. Je hebt er een zit-/slaapkamer, een keukenblok en een badkamer en toilet, allemaal voor jou alleen. Er zijn ook twee gezamenlijke ruimtes. Daar kun je gezellig koffiedrinken met de andere bewoners of samen eten. Je kunt er ook tv kijken of een spelletje doen. Van maandag tot en met vrijdag kookt het restaurant op de benedenverdieping voor ons. In het weekend koken we zelf of halen we iets lekkers in het dorp. Jij kiest zelf waar je eet: samen met één of meer huisgenoten, of rustig alleen in je eigen studio.

Wat doe je overdag?


De meeste bewoners gaan overdag naar de dagbesteding. Dat kan bijvoorbeeld op de benedenverdieping, bij Dagbesteding Cuijk De Looierij. Maar ook bij Roggy, Intos of bijvoorbeeld bij zorgboerderij De Graspol. En nog op veel meer plekken. Je ziet het: voor ieder wat wils! Sommige bewoners zijn al met pensioen en blijven overdag lekker thuis. Ze vermaken zich daar prima! In je vrije tijd kun je op de koffie gaan bij andere bewoners of bijvoorbeeld aansluiten bij een sportclub.

Welke begeleiding krijg je?


Niet iedereen is hetzelfde. Je krijgt in ’t Tuigleerstraatje daarom precies de begeleiding die je nodig hebt. Voor de één is dat vooral in de ochtend, voor de ander juist in de middag of avond. Misschien heb je hulp nodig bij het nemen van je medicatie of bij het douchen. Of bij het boodschappen doen. Of bij het poetsen van je studio. We kijken samen welke hulp voor jou belangrijk is. Natuurlijk maakt de begeleiding ook tijd vrij voor persoonlijke gesprekjes. Dat is heel belangrijk om je veilig en gezien te voelen.

Foto's van 't Tuigleerstraatje

'Als je het ons vraagt…'

Meer informatie over 't Tuigleerstraatje

Voor wie

Voor volwassen met een lichte tot matige verstandelijke beperking en een zekere mate van zelfstandigheid. Sommige bewoners hebben bijkomende beperkingen, zoals epilepsie, autisme of slechtziendheid. Ook met een lichte, lichamelijke beperking kun je prima wonen aan ’t Tuigleerstraatje.

Voorzieningen

- 24-uurs zorg
- Moderne eigen studio in historisch pand
- Gezellige gezamenlijke ruimte
- Lift
- De was kun je laten verzorgen door de wasserij, maar je mag het ook zelf doen
- Lunchroom onder in het pand met een winkeltje (plantjes, accessoires) (FB: looijerij vanuit SDC)

Omgeving

De studio’s aan ‘t Tuigleerstraatje kijken uit op de Maas en liggen midden in het gezellige centrum van Cuijk. De locatie is prima bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer.

Aantal plaatsen per woning 1-2
Totaal aantal plaatsen 21

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
't Tuigleerstraatje 10
5431 DB Cuijk
  • 't Tuigleerstraatje
    't Tuigleerstraatje 10
    5431 DB Cuijk