Naar inhoud
Locaties

Dopheide 5 - 7

Dopheide 5-7 is een geschakelde woning op loopafstand van het centrum van Gennep. Op Dopheide 5 wonen jongvolwassenen van 18 tot ongeveer 35 jaar. Bij de buren op nummer 7 liggen de leeftijden iets hoger, vanaf 40 jaar. Elk van de woningen heeft een gezamenlijke woonkamer, keuken en een grote tuin met trampoline. Hun slaapkamer richten de bewoners naar eigen smaak in tot een fijne plek waar zij in alle rust op zichzelf kunnen zijn.

Wonen en vrije tijd

De inrichting van de woningen is overzichtelijk en huiselijk, zodat je je er snel thuis voelt. We koken en eten elke dag samen, kijken ’s avonds naar onze favoriete tv-programma’s, spelen plaatjesbingo en ondernemen allerlei activiteiten buitenshuis. De ene keer wandelen we naar de kinderboerderij, de andere keer springen we op de fiets voor een ritje aar het dorp. We pikken graag een terrasje, houden van een duik in het zwembad op z’n tijd en weten ook de bioscoop te vinden als er een leuke film draait. Familieleden sluiten zich geregeld bij onze activiteiten aan, wat we hartstikke fijn vinden. Zij kennen jou tenslotte als geen ander. Goed om samen met hen en onze vrijwilligers te ontdekken wat we nog meer voor je kunnen betekenen.

Dagbesteding

Op doordeweekse dagen ga je naar een van de dagbestedingslocaties in Gennep of in de directe omgeving, zoals Maasduinen, Specifieke groep 5, Bopack, Grand Café Open, Veldschuur, Boskant of Cinquant Zorgboerderij. 

Begeleiding

Zowel thuis als bij de dagbesteding wordt jouw ondersteuning en activiteitenprogramma goed afgestemd op je behoeften en mogelijkheden. En omdat de ene dag de andere niet is, kijken we steeds opnieuw naar wat op dat moment het prettigst voor je is. Je begeleiders weten dat je soms boos of agressief reageert en zullen je altijd helpen om de rust weer te vinden. Met hun positieve houding stimuleren zij je elke dag om jezelf en de wereld om je heen te ontdekken. Een zo fijn en normaal mogelijk leven, dat is waar Dopheide 5-7 voor staat!

Foto's van Dopheide 5 - 7

Meer informatie over Dopheide 5 - 7

Voor wie

Mannen en vrouwen met een ernstige verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblematiek. De communicatieve vaardigheden van de bewoners zijn beperkt en hun emotionele niveau is laag. De bewoners hebben moeite met het verwerken van zintuiglijke prikkels. Epilepsie, ASS, hechtingsproblematiek en genetische en neurologische afwijkingen komen voor.

Voorzieningen

- Wonen met 24-uurs zorg
- Grote tuin met trampoline
- Duo-fiets
- Snoezelruimte

Omgeving

Dopheide 5-7 ligt aan de rand van Gennep in de wijk De Heikant. Het bos, een speeltuin en de kinderboerderij zijn vlakbij. Bij de buren van activiteitencentrum Dopheide kun je heerlijk ontspannen in de snoezelruimte en spelletjes spelen aan de tovertafel. Bij de Boskant, ook op loopafstand, kun je gebruikmaken van de TMS-ruimte en de jacuzzi.

Aantal plaatsen per woning 5
Totaal aantal plaatsen 10

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Doelgroep
Voor jongvolwassenen (18-29 jaar)
Voor volwassenen (30-49 jaar)
Voor ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Dopheide 5-7
6591 RV Gennep
  • Dopheide 5 - 7
    Dopheide 5-7
    6591 RV Gennep

Accepteer cookies voor chat