Naar inhoud
8097 Header 2000x550px

Gastendonkstraat 22 (onderdeel van Buitenhuizen Horst)

Locatie Gastendonkstraat is één van de vier buitenhuizen van Dichterbij in Horst. De andere drie buitenhuizen staan aan de Deken Creemersstraat, De Drink en de Groenewoudstraat.  

Wonen

De Gastendonkstraat is een ruim opgezette woning met tuin in het centrum van Horst. Hier wonen 5 mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.
Je hebt een eigen zit/slaapkamer die je zelf mag inrichten. Verder is er een gezamenlijke huiskamer om leuke dingen te doen, samen koffie drinken, of tv kijken. In de open keuken wordt op toerbeurt gekookt, waarna er aan twee tafels gegeten wordt. In de ruime tuin achter het huis kun je lekker rustig zitten of juist de gezelligheid opzoeken.

Begeleiding

Iedereen vindt het fijn om zo veel mogelijk zelf te doen. Bij de Gastendonkstraat krijg je daar alle ruimte voor. Misschien kun je zelfs meer dan je denkt. De begeleiding geeft jou precies het steuntje in de rug dat je nodig hebt. Bijvoorbeeld om meer voor jezelf op te komen. Of om zelf te beslissen wat je wel of juist niet wilt. Misschien vind je het soms best lastig om met andere mensen om te gaan? Bij de Gastendonkstraat leer je hoe je dat kunt doen. Het kan ook zijn dat je op je werk of dagbesteding tegen dingen aanloopt. De begeleiders helpen je om daarmee om te gaan. Zo leer je in je eigen tempo steeds weer wat bij!

De begeleiders die er werken weten wat je nodig hebt en zullen er alles aan doen om je daarbij te helpen daar waar nodig is, wat je zelf kunt, mag je zelf doen. Na 22.30 uur wordt de zorg overgedragen aan de nachtdienst die op Mikado zit.

Foto's van Gastendonkstraat 22 (onderdeel van Buitenhuizen Horst)

Meer informatie over Gastendonkstraat 22 (onderdeel van Buitenhuizen Horst)

Voor wie

Op de Gastendonkstraat wonen 3 mannen en 2 vrouwen in de leeftijd van 24 tot 57 jaar met een licht tot matige beperking. De cliënten volgen ieder hun eigen dagprogramma.
De cliënten leven ieder vanuit hun eigen belevingswereld, waarin hun eigen ik centraal staat. Naast begeleiding in hun dagelijkse leven, vind er een kleine mate van verpleegkundige/verzorging handelingen plaats. De cliënten bezoeken overdag een dagbestedingslocatie, afgestemd op de interesse en behoefte van de individuele cliënt.

Voorzieningen

- Eigen zit-/slaapkamer
- Gezellige gezamenlijke ruimtes
- Rustige, groene wijk
- Openbaar vervoer in de buurt
- Centrum van Horst op een kleine 10 minuten lopen
- Natuurgebied de Kasteelse Bossen op 10 minuten loopafstand.

Omgeving

De Gastendonkstraat ligt in een rustige woonwijk. Het gezellige centrum van Horst is op loopafstand. Je kunt daar boodschappen doen in een van de vele supermarkten, heerlijk winkelen of even lekker een terrasje pakken. De sportvoorzieningen liggen op fietsafstand. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aantal plaatsen per woning 5
Totaal aantal plaatsen 7

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Begeleid wonen
Doelgroep
Voor jongvolwassenen (18-29 jaar)
Voor volwassenen (30-49 jaar)
Voor ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Gastendonkstraat 22
5961 JX Horst
  • Gastendonkstraat 22 (onderdeel van Buitenhuizen Horst)
    Gastendonkstraat 22
    5961 JX Horst

Accepteer cookies voor chat